Unde se află iadul localizat? În centrul Pământului, pe o altă planetă din Univers sau într-o lume paralelă?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Conform Bibliei şi creştinismului, iadul este locul pedepsei pentru sufletele celor condamnați. Adesea, artiștii înfățișează iadul ca o cavernă uriașă situată în interiorul Pământului, dar iadul ar putea fi de fapt localizat într-o altă dimensiune sau într-un univers diferit. Indiferent de locația sa, tot conform creştinismului, iadul este condus de diavol, care este asistat de numeroși demoni în administrarea diferitelor pedepse.

Deși sufletele condamnate în iad nu au corpuri fizice, ele totuși simt o durere reală și experimentează o adevărată teroare. Acest lucru se datorează faptului că sufletelor li se oferă amăgirea că au corpuri reale, care sunt mutilate în mod repetat, sau în mod continuu arse, continuând totuşi să supraviețuiască. Această metodă de pedeapsă permite torturilor din iad să existe pentru totdeauna, deoarece un suflet nu moare niciodată.

Unii scriitori medievali au speculat despre posibilele moduri în care aceste suflete condamnate sunt pedepsite. Conform Cartii Apocalipsei din Noul Testament, diavolul va fi în cele din urmă pedepsit împreună cu sufletele condamnate. Apocalipsa 20:10 spune că el va fi aruncat într-un lac cu sulf arzător, unde „va fi chinuit zi și noapte în vecii vecilor”. Alte pasaje biblice indică faptul că Bestia (Antihrist), Falsul Profet, demonii și toate sufletele condamnate vor sfârși și ei în acest lac.

În unele pasaje, acest lac cu sulf arzător este numit „lac de foc”, iar reprezentările artistice arată de obicei nişte flăcări care se ridică de pe suprafața sa. Sulful (numit și pucioasă) se topește la aproximativ 115 grade Celsius, ceea ce înseamnă că sulful lichid din lac este mai fierbinte decât apa clocotită. Oamenii presupun uneori că acest sulf lichid servește drept combustibil pentru flăcări. Dar, dacă nu există un aport de sulf, el s-ar consuma până la urmă, iar flăcările ar dispărea. O posibilitate ar fi aceea ca focurile iadului să nu aibă nevoie de combustibil.

Conform concepției tradiționale, acest lac de foc se află în centrul iadului, care ar fi localizat într-o cavernă imensă undeva sub pământ. Legendele antice sugerează că o astfel de cavernă ar putea fi accesibilă printr-un pasaj lung și îngust, care coboară de la o intrare ascunsă pe suprafața pământului.

Dar iadul ar putea să nu fie localizat sub pământ. Ar putea fi pe o altă planetă, undeva departe în Univers. Sau poate fi chiar în afara spațiului și timpului obișnuit, cum ar fi într-un Univers separat sau într-o realitate total diferită.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock