Zeul din cer Bep Kororoti, „războinicul Universului” care a ajuns în zona Amazonului


Locuitorii junglei amazoniene, indienii Kaiapo, care locuiesc în statul Para din nordul Braziliei, au mai multe legende ale unor vizitatori din cer, care le-au oferit oamenilor înţelepciune şi cunoaştere. Dar indienii Kaiapo îl venerează în special pe unul dintre aceşti vizitatori, pe nume „Bep Kororoti”, care în limba Kaiapo înseamnă „luptătorul Universului”. Binecunoscutul scriitor Erich von Daniken a prezentat elemente din legenda lui Bep Kororoti în cartea sa „Zeii din spațiul cosmic”.

Ceea ce şochează la reprezentarea amerindienilor ale acestui zeu este faptul că el apare ca şi cum ar fi îmbrăcat într-un costum de astronaut! Potrivit indigenilor, Bep Kororoti a provocat mai întâi teroare, dar apoi și-a asumat rapid rolul unui „Mesia” printre locuitorii din vechime. Astfel, încetul cu încetul, localnicii au fost atrași de „străinul din ceruri”, pentru că avea pielea de un alb strălucitor și arăta prietenie față de toată lumea. El era foarte înțelept şi i-a învăţat pe localnici multe lucruri care înainte le erau necunoscute.

Totuşi, conform mitologiei amazoniene, Bep Kororoti s-a comportat anormal într-o bună zi. El nu mai lăsa pe nimeni să se apropie de el; oamenii l-au urmărit până la baza muntelui şi au observat uimiţi cum Bep Kororoti a dispărut în sus în aer, printre nori de foc, fum și tunete. Pământul a fost zguduit de explozie atât de mult, încât rădăcinile plantelor au ieşit din pământ, iar pădurea a fost culcată la pământ. Nu cumva Bep Kororoti s-a suit într-o rachetă spaţială şi a plecat?


Lasă un comentariu