Originea misterioasă a ochilor albaştri: acum 10.000 de ani, niciun om nu avea aşa ceva! În vechime, e posibil ca extratereştrii să fi făcut experimente genetice astfel încât o parte din oameni au căpătat ochi albaştri…


ochi albastriStudiile efectuate de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Genetică de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia că toți oamenii cu ochi albaștri au un strămoş comun, cineva care a trăit în urmă cu 6.000 până la 10.000 ani, în apropierea Mării Negre. Cercetătorii au analizat si comparat genetic alcătuirea cromozomilor din irisul a 155 de persoane cu ochi albaştri din diverse regiuni ale lumii, cum ar fi Danemarca, Turcia și Iordania.

Toți subiecții care au participat la studiu au avut exact aceleași „mutații” genetice în cromozomii specifici ai ochiului, cu variatii foarte mici ale genelor, ceea ce indică faptul că „mutația” responsabilă pentru ochii albaștri a apărut și s-a răspândit relativ recent.

Oamenii de ştiinţă au concluzionat că această familie cu ochi albaștri s-a răspândit dintr-o zonă situată la nord de Marea Neagră, după ultima eră glaciară. Acești oameni au fost printre arienii proto indo-europeni care au răspândit ulterior agricultura în Europa de Vest și care mai târziu s-au ocupat de creşterea cailor în Iran și India, explică profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară şi Moleculară de la Universitatea din Copenhaga.

La sfârșitul ultimei ere glaciare, mulți europeni au moștenit această genă rară asociată cu oamenii cu ochi albaștri, care îi fac diferit de restul raselor umane. Într-adevăr, se pare că nobilimea, cea care a organizat cele mai vechi civilizaţii agricole cunoscute, împărtăşeşte în comun această trăsătură.

Dacă ne uităm la Egiptul antic, fără îndoială, una dintre cele mai vechi civilizatii cunoscute din lume, găsim multe mumii blonde, care au avut ochi albaştri. O altă veche civilizaţie a fost cea sumeriană. Vechii sumerieni credeau că ochii albaștri erau un semn al zeilor (adică al extratereştrilor Anunnaki). Nobilimea sumeriană avea ochi albaştri, aşa cum arată cele mai multe dintre busturilor lor (vedeţi imaginea de mai jos):

statui sumeriene

Gautama Buddha, marele lider religios, despre care se spunea că ar fi avut origini extraterestre, avea şi el ochii albaştri. În imaginea de mai jos puteţi observa un colaj cu mai multe reprezentări ale lui Budhha, în care ochii albaştri sunt predominanţi.

reprezentarea lui Buddha

În urmă cu două mii de ani, o civilizație misterioasă și puțin cunoscută, pe nume Moche, a condus coasta de nord a Perului. Ea a construit piramide uriașe care încă domină peisajul rural înconjurător; unele au mai bine de 30 de metri înălţime. Se pare că unii membri ai acestei civilizaţii (în special nobilimea) aveau şi ei ochii albaştri. În Sipan (Peru) a fost descoperit un mormânt, denumit „mormântul domnului de la Sipan” (vedeţi foto mai jos). Pe masca sa mortuară se poate observă o persoană cu ochi albaştri.

domnul Sipan

Acum, 95% din europenii din ţările scandinave au ochii albaştri; întrebarea care se pune însă e următoarea: Cum se face că acum 10.000 de ani, nimeni de pe Pământ nu avea ochi albaştri, pentru ca acum între 20-40% dintre europeni să aibă ochi albaştri? De unde provin ei? Cumva din experimente genetice ale unor civilizaţii extraterestre străvechi, care s-au împerecheat cu oamenii neanderthalieni de pe Terra?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock