Halloween-ul reprezintă de fapt o veche sărbătoare păgână a celţilor, Samhain, dedicată morţii unui zeu! Atunci se fac sacrificii umane sângeroase! De ce participaţi la aşa ceva!?


halloween 8Eu nu înţeleg cum o sărbătoare atât de păgână şi de diavolească, cum este Halloween-ul, poate să fie sărbătorită cu atâta fast în America, dar, în ultima perioadă, observ că moda este aceea de a o celebra şi în România. Totul pare a fi „fun”, „cool”, adică distractiv, dar cei care o fac habar n-au ce sărbătoresc… habar n-au că intră în vibraţii cu spirite malefice.

Înainte de a fi vreodată cunoscut sub numele deHalloween”, acest festival a fost cunoscut era cunoscut ca Samhain. Potrivit WikipedieiSamhain este o veche sărbătoare precreștină. Ea corespunde aproximativ calendaristic sărbătorilor „Ziua morților“ și „Halloween“. Vechii celți credeau Samhain a fost momentul în care vălul dintre lumea spiritelor și lumea noastră a fost ridicat și fantomele morților au fost capabili să se amestece în mod liber cu cei vii. A fost, de asemenea, o perioadă pentru a-l onora pe „Domnul celor morți” cunoscut sub numele de Bel (observaţi similaritatea cu Baal – zeul satanic din Biblie). Aproape fiecare traditie din Halloween, inclusiv purtarea costumelor malefice, este înrădăcinată în practicile celtice antice.

Pentru cei mai mulți oameni din ziua de astăzi, Halloween-ul este un moment pentru distracţie și participare la petreceri. Dar mai sunt unii care iau această sărbătoare extrem de serios. Pentru Wiccani (cei care practică o religie păgână a vrăjitoriei), Samhain este una dintre cele mai importante perioade ale anului. Următoarea descriere a sărbătorii Samhain o putem citi de pe site-ul wicca.com:

„Samhain înseamnă sfârșitul verii” și este a treia și ultima Recoltă. Jumătatea întunecată de iernii începe cu acest Sabbat. În general, este sărbătorită pe 31 octombrie, dar unele tradiții o preferă pe 1 noiembrie. Este una dintre cele două nopți a spiritelor” din fiecare an, celălaltă fiind Beltane. Este un interval magic, atunci când legile pământești ale timpului și spațiului sunt suspendate temporar, și vălul subţire dintre lumi este ridicat. Comunicarea cu părinții și cu cei dragi plecaţi dincolo este mai ușoară. Este un moment propice a studia Misterele întunecate și de a-i onora pe Mama întunecată și pe Tatăl întunecat.

Inițial, Sărbătoarea Morților” a fost sărbătorită în țările celtice, lăsându-se diferite alimente pe altare și pe praguri pentru morții rătăcitori”. Astăzi, o mulțime de practicanți încă îndeplinesc această tradiție. Lumânări se aprindeau și se lăsau la fereastră, pentru a ghida spiritele strămoşilor și a celor dragi. Scaune suplimentare se puneau la masă, pentru oaspeţii nevăzuţi. Merele erau îngropate de-a lungul drumurilor, pentru spiritele pierdute. Oameni îmbrăcaţi în alb (ca şi fantomele) şi purtând diferite costume şi măşti, încercau să păcălească spiritele naturii”.

Aşadar, cum acest festival păgân, cunoscut sub numele de Samhain, a devenit sărbătoarea de astăzi, sub numele de Halloween”, pe care o celebrăm în zilele noastre? Ei bine, în secolul al șaptelea, un papă catolic cunoscut sub numele de Grigorie I, a decis cea mai bună abordare pentru răspândirea catolicismului era aceea de a creștina” practicile păgâne existente. În anul 601, papa Grigore a emis un edict celebru, prin care misionarii creştini erau sfătuiţi să folosească credinţele şi obiceiurile popoarelor păgâne, decât să le desfiinţeze. De exemplu, dacă nişte oameni se închinau unui copac, decât să fie tăiat, mai degrabă el era consacrat lui Hristos, permiţându-se în continuarea adorarea.

halloween 7

Un festival catolic existent, cunoscut sub numele de Ziua Tuturor Sfinților (sau All Hallows Eve), a fost mutat la în același timp ca Samhain. În cele din urmă, All Hallows Eve a devenit cunoscut ca Halloween”, dar multe dintre tradițiile celtice antice nu au dispărut.

Cei mai mulți oameni nu-și dau seama de acest lucru, dar unele dintre aceste tradiții străvechi implică chiar sacrificii umane. De exemplu, druizii se închinau zeului soare, numit Bel sau Chrom. La 31 octombrie, ei credeau aceasta a murit și a intrat în împărăția morților, Anwynn. Scopul sărbătorii Samhain era acela de a asigura întoarcerea sa. Chiar și vrăjitoarele recunosc că este necesar un sacrificiu uman. Era necesar sânge uman şi de animale pentru a-l învia pe Bel de Samhain. Sânge uman putea deschide porțile Anwynn și lăsa spiritele libere pentru o noapte.

Mulţi oameni o să spună: „dar Halloween nu înseamnă nimic pentru mine, doar distracţie„, dar ei nu-şi dau seama că participă inconştient la vibraţii extrem de malefice, care implică chiar şi sacrificii umane. Mai vreţi argumente? La pagina 96 a Bibliei sale satanice, Anton LaVey scria următoarele: „După propria zi de naştere propria, cele două mari sărbători satanice sunt Walpurgisnacht (1 mai) și Halloween-ul.”

Dacă vreţi să participaţi (chiar şi inconştient) la această sărbătoare satanistă, atunci măcar să vă daţi seama în ceea ce vă băgaţi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock