Cercetătorii au descoperit că noi putem simţi energiile benefice sau malefice din anumite locuri sau de la alţi oameni


Mulți oameni spun că pot să simtă energia bună și cea malefică, atunci când intră într-un anume loc sau se întâlnesc cu alte persoane. Este într-adevăr posibilă simţirea vibrațiilor bune și rele dintr-un anumit loc, de exemplu într-o casă unde au locuit anterior alte persoane? Dacă oamenii pot simți vibrațiile bune sau rele, atunci cum și prin ce mijloace sunt transferate aceste stări emoționale?

Oamenii de știință au fost mult timp sceptici în privința acestui subiect, dar se pare că apar primele dovezi, cu ajutorul studierii „chimiosemnalelor umane”, care este un domeniu relativ nou.

Cercetătorii au investigat capacitatea umană de a comunica teama, stresul și anxietatea prin mirosul corpului de la o persoană la alta. Se știe că multe specii de animale transmit informații prin intermediul semnalelor chimice, dar măsura în care aceste semnale joacă un rol în comunicarea umană a fost mult timp un mister.

În urmă cu un an, cercetătorii de la Universitatea Utrecht din Olanda au testat dacă mirosul poate transmite un sentiment de frică altora. Ei au cerut unui grup de bărbați să urmărească un film înfricoșător şi unul dezgustător, în timp ce aceştia purtau o cămaşă. Timp de două zile înainte de testare, nu li s-a permis să fumeze, să facă exerciții fizice excesive sau să consume alimente mirositoare. Ei au fost, de asemenea, instruiți să folosească produse de igienă personală și detergenți fără parfum, furnizate de experimentator.

Ulterior, cămăşile au fost strânse și date femeilor pentru a le mirosi. Oamenii de știință au observat expresia facială a femeilor și au descoperit că cele care au primit cămăşile care „miroseau a frică” au arătat expresii faciale teribile, iar cele care au primit cămăși care „miroseau a dezgust” au arătat expresii faciale dezgustătoare.

Rezultatul studiului a fost acela că semnalele chimice acționează ca un mediu prin care oamenii pot fi „sincronizați emoțional” în afara conștientizării. Într-un studiu ulterior, s-a confirmat că emoțiile pozitive ar putea fi transmise în același mod.

Unii oameni de știință sugerează că este posibil să putem simţi energia bună sau rea dintr-un anumit loc. Practic, ceea ce simțim este legat de percepția noastră despre semnalele pozitive sau negative rămase în acel mediu particular. Aceasta înseamnă că, dacă intraţi într-o încăpere unde s-a întâmplat ceva îngrozitor care a provocat frică, s-ar putea să simți vibrații negative. Cei care au fost prezenți în cameră au lăsat semnale chimice negative pe care voi le simţiţi.

Ideea este că putem simţi energia bună sau cea rea, iar acest lucru nu ţine de domeniul supranaturalului; cunoștințele noastre științifice cresc și, într-o bună zi, putem afla mai multe despre acest subiect interesant. Data viitoare când intraţi într-o încăpere și simțiţi vibrații bune sau rele, poate că nu vă imaginaţi lucrurile. Poate că ceva bun sau rău s-a întâmplat acolo odată…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): journals.sagepub.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock