Atenţie! Jocurile video de acţiune, ca de exemplu Counter-Strike, vă pot „mânca” materia cenuşie din creier, pe când cele distractive, ca Super Mario, vă pot câştiga materie cenuşie


Oamenii care petrec mult timp în jocurile video simt adesea o senzație de bine, fiind aproape ca o dependență. Dar sunt jocurile video bune sau rele pentru creierul dvs.?

Cercetătorii au investigat de mai multe ori modul în care jocurile video pot afecta creierul uman, şi au ajuns la rezultate surprinzătoare. E adevărat că jocurile video pot îmbunătăți memoria vizuală pe termen scurt și coordonarea ochilor, dar există și efecte secundare grave.

Într-un studiu publicat în revista „Molecular Psychiatry„, cercetătorii au determinat modul în care jocurile video pot afecta materia cenuşie din hipocamp, parte a creierului care este asociată cu orientarea spaţială, memoria şi reglarea stresului.

Oamenii de știință au întrebat mai întâi 33 de participanți cât de des au jucat jocuri video în ultimul an. Folosindu-se de IRM (imagistica prin rezonanţă magnetică) oamenii de știință au scanat creierele participanţilor la studiu și au descoperit că obsedaţii de jocuri video de acțiune, care petrec în medie 19 ore de jocuri video de acțiune pe săptămână, au avut mai puțină materie cenușie în hipocampus decât cei care n-au jucat.

Apoi, cercetătorii au investigat alţi 43 de oameni care nu sunt amatori de jocuri video să petreacă în jur de 90 de ore, timp de 10 săptămâni, jucând jocuri video de acţiune sau jocuri distractive uşoare, ca Super Mario, într-un cadru controlat. La sfârşit, s-a constatat că cei care au jucat jocuri video de acţiune au pierdut materie cenuşie în hipocamp, iar cei care au jucat jocuri de tip Super Mario au câştigat materie cenuşie în hipocamp.

 

Aşadar, pentru cei care nu știu ce jocuri să aleagă, alegeţi jocuri logice, de puzzle distractive, şi nu de acţiune, ca de exemplu Counter-Strike, de exemplu. Dovezile sunt clare în acest moment că aceste jocuri pot fi benefice pentru creier.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): nature.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO