Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Ochii albaştri provin de la o singură persoană ce a trăit în zona Mării Negre acum 7.000 de ani. Mutaţie genetică întâmplătoare sau experiment extraterestru?

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: wallpaperflare.com (Commons Creative – free)

Atât de des ne asumăm culoarea ochilor noștri. Indiferent dacă ochii noștri sunt căprui, albaştri sau verzi, vedem acest lucru doar ca o diferență și nimic mai mult. Presupunem că cei cu ochii albaștri, de exemplu, au fost întotdeauna pe Pământ și au populat lumea la fel ca cei cu alte culori pentru ochi. Dar, poate o să vă surprindă, dar să știți că rasa umană a început cu aceeași culoare a ochilor – căprui. Diferențele de culoare a ochilor provin din variații, iar în unele extreme, cum ar fi culoarea albastră, a fost implicată o singură mutație.

Potrivit unui studiu (ce poate fi găsit AICI – springer.com), toţi oamenii cu ochi albaștri au exact același strămoș, de acum peste 7 mii de ani, care s-a născut undeva în regiunea Mării Negre, cu această mutație. Profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară de la Universitatea din Copenhaga afirmă: „O mutație genetică care afectează gena OCA2 în cromozomii noștri a dus la crearea unui „comutator”, care literalmente  a oprit capacitatea de a produce ochii căprui”.

Profesorul Eiberg, printr-un studiu exhaustiv din anul 1996, a călătorit în zone ale lumii precum Turcia, Iordania și Danemarca, pentru a studia culoarea albastră a ochilor. Prin acest studiu asupra ADN-ului mitocondrial, profesorul a descoperit locația genei pentru culoarea ochilor.

Gena OCA2 este programată pentru a produce melanină, care este responsabilă pentru culoarea părului și a pielii, precum și pentru culoarea ochilor. „Comutatorul” este localizat adiacent genei OCA2 și de fapt inhibă abilitățile producătoare de melanină într-o mică măsură, creând astfel ochii albaștri în loc de o zonă complet lipsită de melanină. Când melanina este complet absentă, ființa umană prezintă caracteristici de albinism.

Studierea mai atentă a acestui proces ne permite să înțelegem de ce culoarea albastră a ochilor derivă dintr-un strămoș comun. La persoanele cu ochi verzi sau căprui, variațiile de culoare sunt mai aleatorii și nu pot fi determinate de o singură apariție.

P.S. Într-un articol din 2016 – Originea misterioasă a ochilor albaştri: acum 10.000 de ani, niciun om nu avea aşa ceva! În vechime, e posibil ca extratereştrii să fi făcut experimente genetice astfel încât o parte din oameni au căpătat ochi albaştri… – vorbeam despre faptul că acum 10.000 ani nu existau oameni cu ochi albaştri. Dacă studiul de faţă spune că ochii albaştri au apărut întâmplător, ca urmare a unei mutaţii genetice, eu încă cred că a fost vorba de un experiment genetic făcut de nişte extratereştri sau civilizaţii străvechi avansate.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu