Acad. A. Jimurski, directorul Institutului de biologie marină din Rusia şi prof. Kuzmin, matematician, se pare că au descoperit o lege funcţionând nu numai în determinarea duratei vieţii umane. Cei doi cercetători au surprins unele particularităţi ale evoluţiei naturii pe baza analizei unor fenomene de evoluţie la peşti, păsări, mamifere, dar şi la planetele sistemului solar sau în erele geologice ale Pământului. În toate cazurile s-a constatat că momentele de răscruce au avut loc la intervale regulate, care sunt multipli ai numărului 15,15.
Pentru om primul moment important este naşterea. Cei doi savanţi au înmulţit numărul 15,15 cu 266, care reprezintă durata în zile a unei perioade normale de gestaţie, obţinându-se 11 ani. După cum arată statisticile, exact la această vârstă, copiii sunt cei mai expuşi la îmbolnăvire. Înmulţind apoi 11 ani cu numărul 15,15 s-a conchis că omul poate atinge vârsta limită de 167 ani. În realitate acest termen este scurtat de boli, accidente şi de faptul că oamenii nu duc o viaţă raţională şi sănătoasă.
Jimurski, care şi-a verificat ipoteza în embriologie, geologie, paleontologie, fizică, chimie şi astronomie, speră ca în viitor să poată prognoza cu ajutorul acestor date numeroase procese naturale folositoare omului. De altfel, trebuie menţionat că în Azerbaidjan, Kirali Muslimov a trăit 168 ani şi Mahmud Eivazov 156 ani, iar aceştia nu sunt singurii longevivi de pe planetă.