O invenţie periculoasă pentru omenire: raza paralizantă a lui Marconi


Marele cercetător italian Guglielmo Marconi (1874-1937) a un fost elev al lui Nikola Tesla. Marconi a studiat împreună cu Tesla teoria transmisiei radio şi a făcut prima sa transmisie radio în 1895. Atât Marconi, cât şi Tesla sunt consideraţi a fi inventatorii radioului. Pentru istorica sa transmisie radio, Marconi a folosit un aparat simplu, ce avea să devină ulterior radioul modern, format dintr-o cameră de scântei Heinrich Hertz, o antenă Popov şi un coeror Edouard Bramley.

La bătrâneţe, Marconi era un om foarte misterios, despre care se ştia că face experimente, inclusiv experimente antigravitaţionale, la bordul iahtului său Electra. Iahtul lui Marconi era un superlaborator plutitor, de unde trimitea semnale către spaţiu şi aprindea lumini în Australia în 1930. Făcea aceasta cu ajutorul unui fizician italian, Landini, trimiţând semnale de grup prin pământ, la fel cum făcuse Tesla în Colorado Springs.

În iunie 1936, Marconi i-a făcut o demonstraţie dictatorului fascist italian Benito Mussolini cu un aparat cu unde sub formă de pistol ce putea fi folosit drept armă defensivă. În anii ’30, astfel de aparate erau cunoscute popular ca „raze ale morţii”, ca în filmul lui Boris Karloff, Raza invizibilă (1935). Marconi a făcut demonstraţia razei într-o după-amiază pe o autostradă aglomerată, la nord de Milano. Mussolini îi ceruse soţiei sale, Rachele, să fie pe autostradă la exact 15:30 după-amiază. Aparatul lui Marconi a făcut ca toate sistemele electrice ale tuturor maşinilor, inclusiv a lui Rachel, să se defecteze. Motoarele maşinilor nu au funcţionat preţ de o jumătate de oră, timp în care şoferul ei şi alţi conducători verificau pompele de ulei şi bujiile. La 15:35, toate maşinile au putut fi pornite din nou. Ulterior, Rachel Mussolini a publicat această întâmplare în autobiografia ei.

Mussolini a fost cât se poate de încântat de invenţia lui Marconi, însă se spune că Papa Pius al XI-lea a aflat despre invenţia cu raze paralizante şi a făcut demersuri pentru ca Mussolini să oprească cercetările lui Marconi. Conform adepţilor lui Marconi, în 1937, după ce şi-a înscenat propria moarte, Marconi s-a dus cu iahtul său în America de Sud.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO