Uluitor: cercetătorii au descoperit în centrul galaxiei noastre molecule asimetrice ce au legătură cu viaţa! Dovada că viaţa pe Pământ are origini extraterestre!


molecule Calea LacteeLa fel ca o pereche de mâini umane, anumite molecule organice inclusiv oxidul de propilenă posedă molecule pereche care sunt ca o imagine în oglindă a lor însuși. Această proprietate chimică se numește chiralitate.

Oamenii de ştiință se întreabă de multă vreme de ce organismele vii folosesc numai o singură versiune din aceste molecule deşi ambele molecule pot apărea în natură în egală măsură. Orice experiment de laborator am face cele două versiuni ale moleculelor apar în proporții egale: 50% – 50%.

Dar ființele vii folosesc întotdeauna doar una dintre cele două versiuni. De exemplu, „viața” folosește doar versiunea „asemănătoare mâinii drepte”, a ribozei zaharoase, substanță care formează osatura ADN-ului. „Viața” folosește întotdeauna doar una dintre cele două versiuni posibile, în general „versiunea mâinii stângi” la cei 20 de aminoacizi fundamentali şi la cele mai multe dintre substanțele chimice folosite ca şi cărămizi ale vieții şi „versiunea mâinii drepte” doar la unele zaharuri.

Oamenii de ştiință au descoperit acum o astfel de moleculă complexă asimetrică dintre cele cate pot avea şi o versiune pereche, la mare depărtare de Terra, mai exact, în apropiere de centru galaxiei noastre. Substanța organică complexă detectată este Oxidul de Propilenă.

Oxidul de Propilenă este un compus organic cu formula moleculară CH3CHCH2O. Molecula este formată din trei atomi de carbon legați între ei. Unul dintre cei trei atomi e legat şi cu trei atomi de hidrogen, cel din mijloc e legat şi cu un atom de hidrogen şi cu unul de oxigen iar cel de-al treilea atom de carbon este legat cu acelaşi atom de oxigen de care se leagă şi al doilea şi cu încă doi atomi de hidrogen. Molecula poate avea o variantă a ei „în oglindă” așa cum puteți vedea în imagine.

Studiile următoare vor încerca să afle dacă lumina polarizată ce provine de la astfel de molecule complexe va indica dacă ele se află într-o zonă a cosmosului în care doar una dintre „cele două versiuni în oglindă” predomină. Dacă se va descoperi acest lucru, acest fapt ar putea indica că viața așa cum o cunoașteam azi pe Pământ a apărut într-o zonă din Cosmos în care predomina doar una dintre versiunile perechi ale acestor molecule complexe. Cum pe Pământ întâlnim ambele versiuni ale unor astfel de molecule, acest lucru ar putea fi un indiciu că viața de pe Pământ are o origine extraterestră.

Sursa: fluierul.ro

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO