Este Marte locul în care a apărut prima dată viaţă, şi nu Pământul? Este Marte adevărata noastră casă?


Anul trecut, mai precis în septembrie 2016, Congresul SUA a aprobat 19,5 miliarde de dolari destinaţi către Agenţia Spaţială Americană (NASA) pentru a ajunge pe Marte. În 2023 se aşteaptă ca primii oameni să sosească pe „planeta roşie”.

Dar, e posibil ca drumul nostru spre Marte să fie, de fapt, o călătorie spre adevărata noastră casă? După cum s-a constatat de către noi cercetări, Marte a fost un loc superior pentru a începe viața, în urmă cu miliarde de ani, spre desosebire de Terra. Acest lucru sugerează că viața, așa cum o cunoaștem noi, este posibil să fi început pe Marte înainte de a apărea aici, pe Pământ.

Ipoteza privind posibilul început al vieții pe Marte în loc de Pământ s-a format pe modul în care s-au adunat primele molecule obligatorii ale vieţii. S-a speculat mult timp de către oamenii de știință cum iniţial atomii au format ARN-ul, ADN-ul şi proteinele esenţiale pentru organismele vii.

Într-o ipoteză a profesorului Steven Benne, s-a sugerat că moleculele care s-au reunit pentru a modela materialul genetic sunt mult mai complicate decât amestecul prebiotic de substanțe chimice pe bază de carbon, care se crede că a existat pe Pământ în urmă cu mai mult de trei miliarde de ani.

ARN-ul este considerat a fi fost cel mai timpuriu ingredient al vieții. Totuşi, adăugarea de căldură sau lumină moleculelor organice primare în supa primordială nu creează ARN. Din contră, se creează gudron. Totodată, ARN-ul trebuie să fie „fixat” prin copierea atomilor de la suprafețele cristaline ale mineralelor. Într-o demonstraţie realizată de Benne, mineralele care ar fi reuşit să realizeze cel mai bine lucrul acesta sunt cele care se găsesc pe „planeta roșie”.

De aceea, e posibil ca originea vieţii să fi fost mai degrabă pe Marte, decât pe Pământ.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock