Un milion de gravuri în piatră enigmatice, care se găsesc în Pilbara (Australia), ar putea fi cele mai vechi din lume! Mult mai vechi decât piramidele!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Pilbara este o regiune aridă situată în nord-vestul Australiei, aşa cum putem citi şi de pe Wikipedia. Ea reprezintă una din locurile cele mai fascinante din Australia şi chiar din lume, având urme foarte străvechi ale vieţii pe Pământ. Peisajul vechi de cel puţin 2,5 miliarde de ani din Pilbara păstrează multe secrete preistorice. Unele dintre ele au fost recent prezentate de cercetătorii  care lucrează în zonă. Astfel, oamenii de ştiinţă, după ce au colectat mai multe probe de roci din regiunea Pilbara, au descoperit un mineral – „tranquillitita” – care se credea că există doar pe Lună. Datarea radioactivă au arătat că aceste roci au o vechime de cel puţin 1 miliard de ani. Tot aceiaşi cercetători au găsit, de asemenea, mai multe urme de bacterii care au trăit în urmă cu 3,49 miliarde ani, la doar 1 miliard de ani după ce s-a format Pământul.

Totuşi, cele mai renumite din regiune sunt vechile petroglife aborigene Pilbara care datează înainte de pietrele de la Stonehenge și piramidele egiptene. Arheologii au avut recent posibilitatea de a confirma că vasta colecție de gravuri aborigene din regiunea Pilbara poate avea zeci de mii de ani vechime. Cele mai incredibile gravuri aborigene din Australia, care prezintă tot felul de figuri umane şi animale, pot fi găsite în Pilbara, în Peninsula Burrup și în Arhipelagul Dampier. Se estimează că există până la 1 milion de desene!

Prima oară, arheologii au crezut că unele dintre aceste gravuri fascinante au până la 30.000 de ani, dar profesorul Brad Pillans, geolog ​​la Universitatea Naţională din Australia si echipa sa au luat mai multe probe de roci din regiune, măsurându-le ratele de eroziune naturală. Rezultatele echipei demonstrează că zona are unele dintre cele mai mici rate de eroziune din lume, oferind mediul perfect pentru conservarea gravurilor. Aceasta înseamnă că gravurile ar putea avea şi până la 60.000 de ani vechime, reprezentând astfel una dintre zonele cele mai vechi din lume cu reprezentări petroglifice.

„Când am vizitat pentru prima dată Peninsula Burrup, am fost absolut uimit de numărul mare și de varietatea de gravuri aborigene pe pietre. Se estimează că există până la un milion de imagini de acolo, dintre care multe sunt opere de artă spectaculoase. Având în vedere aceste lucruri, sper că zona va fi în curând nominalizată pentru a intra în Patrimoniul Mondial”, a spus profesorul Brad Pillans.

Imagine: maxpixel.net (Commons Creative – free)
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock