Misterioasa statuetă cu 6 degete găsită într-o mină din Munţii Apuseni. Pe cine reprezintă ea!?


Doru Davidovici (1945-1989) a fost un cunoscut colonel de aviaţie şi scriitor român. Moare, în mod stupid, în urma unui accident cu avionul pe care îl pilota. În anii ’80, a fost unul din cei mai îndrăgiți scriitori de ficțiune din România.

Într-unul din romanele sale SF, „Zeiţa de oricalc”, Doru Davidovici povesteşte dintr-o statuetă realizată dintr-un aliaj ciudat şi care a fost găsită în Munţii Apuseni de către un miner bătrân. În afara faptului că statueta era construită dintr-un aliaj necunoscut, ea mai era ciudată prin faptul că reprezenta o femeie tânără, foarte frumoasă, cu părul foarte lung şi care avea 6 degete la picioare! Ce fiinţă umană are 6 degete!?

Bun… totul ar fi rămas ca o povestire SF, dacă nu cumva această informaţie o întâlnim la Doru Davidovici într-o carte cât se poate de ştiinţifică şi intitulată „Lumi galactice”. Autorul scrie: „Într-o mină din Apuseni, la 300 metri adâncime, s-a găsit statuia unei femei frumoase, cu şase degete la mâini si la picioare”.  Mai multe informaţii despre această statuetă incredibilă, colonelul Davidovici nu ne scrie. Dar, asta înseamnă că povestea cu statueta nu e una fantastică, ci una cât se poate de reală, pe care scriitorul a inclus-o într-o nuvelă SF de-a sa.

Aşadar, revin la întrebarea de mai sus: „Ce fiinţă umană are 6 degete!?”. Era reprezentată acolo o fiinţă umană sau una de origini extraterestră? Oare e întâmplător faptul că matematica babiloniană se bazează pe sistemul sexazecimal? 6, 12, etc. erau cumva numere ce aveau legătură cu anatomia unor fiinţe hibride ce au trăit odată pe Terra?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO