Un studiu ştiinţific şocant ne arată faptul că există viaţă dinainte de naştere! Şi chiar dinainte de concepţie!


viata inainte de nastereToţi am aflat de posibilitatea vieții după moarte. Dar ce putem spune despre noțiunea de viață de dinainte de naștere sau chiar dinainte de concepție? Deşi teologia creștină neagă posibilitatea unui asemenea lucru, totuşi conceptul că viață care precede fertilizarea fizică este dat oamenilor care cred în reîncarnare. Dar această idee este una învăţată? Sau ea este bazată pe un sentiment înnăscut despre propria noastră nemurire?

O nouă cercetare, publicată recent pe site-ul psmag.com, şi care analizează răspunsurile date de către două grupuri de copii (unul urban şi celălalt rural), sugerează ultima variantă, adică faptul că noi ne naştem cu un sentiment privind propria noastră nemurire. Se pare că persoanele foarte tinere cred în propria existenţă de dinainte de concepția lor.

„Chiar și copiii care au avut cunostinţe biologice despre reproducţia umană păreau să creadă că ei au existat într-un fel de formă veșnică”, a declarat Natalie Emmons, doctor în psihologie la Universitatea din Boston, autoarea cercetării. „Iar această formă se pare că are legătură cu emoțiile și dorințele.” 

Emmons și asistenta ei, Deborah Kelemen, au intervievat două grupuri de copii din Ecuador: una dintr-o zonă urbană din afara capitalei ţării, Quito, unde populația este preponderent catolică, iar alt grup dintr-un sat indigen Shuar, din bazinul Amazonului. Ele au fost curioase să descopere dacă aceşti copii Shuar, care cresc într-un mediu natural şi sunt învăţaţi de mici despre ciclul vieţii și morţii, ar avea ipoteze diferite față de copiii crescuți în mediul urban.

Ambele grupuri au fost împărțite în funcție de vârstă în patru subgrupe: cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, între 7-8 ani, între 9-10 ani și între 11-12 ani. Tuturor subgrupurilor le-au fost prezentate trei desene: unul cu mama lor, înainte de a fi concepuţi, un al doilea cu mama lor însărcinată, și un al treilea desen îi prezenta pe copii ca bebeluşi.

La desenul cu imaginea mamei lor înainte de a fi însărcinată, copiilor li s-au pus întrebări specifice despre lor capacitățile lor de dinainte de viață. De exemplu, după ce răspundeau la întrebări de genul „Vă era foame?” sau „Vă simţeaţi trist(ă)?”, copiilor li se cereau să explice motivele din spatele răspunsurilor lor. În mod surprinzator, cercetătorii au descoperit că atât copiii din mediul urban, cât şi cei din mediul rural au dat aproximativ aceleași răspunsuri.

De la vârsta de 7-8 ani, ei au respins ideea că ar fi putut avea „capacități trupeşti” înainte de concepţie, ca de exemplu vedere sau auz. Dar, în acest stadiu de dezvoltare, 70 % copiii din mediul urban au fost de acord cu ideea că emoțiile lor au funcționat în perioada de dinainte de concepţie; 55% copiii din mediul rural au fost şi ei de acord cu acelaşi lucru.

„Copiii din mediul rural nu furnizat răspunsuri spirituale, care confirmă faptul că învăţăturile culturale, religioase nu au fost responsabile pentru modelele lor de răspuns”, au spus cercetătorii. Mai degrabă convingerile lor, ce seamănă cu cele ale copiilor din mediul urban, par a reflecta „o prejudecată cognitivă neînvățată, înrădăcinată în concepțiile intuitive ale persoanei.”

Rezultatele sugerează că, în ciuda credinței majorităţii oamenilor de știință că mintea este un produs al creierului, noi avem un sentiment intuitiv de sine care este diferit de corpurile noastre. Încă de foarte devreme, se pare că noi dezvoltăm un sentiment cum că noi am mai existat înainte ca trupurile noastre să prindă viaţă. De acolo, e un pas ușor să cred că noi vom continua să existăm şi după ce trupurile noastre nu vor mai fi.

P.S. Foarte interesant articol care arată încă o dată că noi suntem mai mult decât materie, trup şi că mintea nu are nimic de-a face cu creierul nostru.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO