S-a mai descoperit încă o piramidă în Egipt! E una dintre cele mai vechi şi nimeni nu ştie de ce-a fost ea construită…


piramida EdfuArheologii care lucrează în apropiere de vechea aşezare Edfu din sudul Egiptului au descoperit o piramidă care datează de aproximativ 4.600 ani, fiind astfel anterioară Marii Piramide din Giza de cel puțin câteva zeci de ani, scrie site-ul livescience.com. Piramida, care odată avea 13 metri înălţime (cât un bloc de 4 etaje), este una dintre cele șapte așa-numite piramide „provinciale”, construite în timpul fie a faraonului Huni (2635-2610 î.Hr.) fie a faraonului Snefru (2.610-2.590 î.Hr.).

De-a lungul timpului, blocurile de piatră ale piramidei au fost jefuite, iar monumentul a fost expus intemperiilor, așa că astăzi, ea mai are doar aproximativ 5 metri înălţime. Împrăștiate de-a lungul centrului și sudului Egiptului, piramidele provinciale sunt situate în apropierea așezărilor mari, nu au camere interioare și nu au fost destinate ca morminte. Șase din cele șapte piramide au dimensiuni aproape identice.

Scopul acestor sapte piramide rămâne un mister. Ele pot fi folosite ca monumente simbolice dedicate cultului regal care afirma puterea regelui în provinciile din sud. „Asemănările de la o piramidă la alta sunt cu adevărat uimitoare și există cu siguranță un plan comun”, a declarat Gregory Marouard, cercetător la Institutul Oriental ce aparţine de Universitatea din Chicago, fiind cel care a condus lucrările de excavaţie de la piramida Edfu. Echipa sa a constatat mai multe inscripţii hieroglifice (un om, o pasăre şi un animal), sculptate pe fețele exterioare ale piramidei. Inscripțiile sunt situate lângă mormintele mai multor copii care au fost îngropaţi la poalele piramidei. Cercetătorii cred că inscripțiile și mormintele sunt mult mai târzii decât momentul construcţiei piramidei, a cărei structură nu a fost inițial concepută drept un loc de înmormântare.

P.S. Aşadar, cercetătorii nu cunosc scopul acestei noi piramide construite. Ei spun că ar putea fi drept „monumente simbolice dedicate cultului regal”, dar, după părerea mea, e o mare eroare să iei în considerare acest lucru. Cum cele 7 piramide par aproape identice, ele au fost construite cu un scop… Aşa cum arătam într-un articol din noiembrie 2013 (Vechile piramide egiptene produceau electricitate wireless! De aici s-a inspirat marele savant Tesla?), eu cred că vechile piramide nu reprezintă altceva decât construcţii pentru producerea de electricitate wireless.


Lasă un comentariu