Descoperire extraordinară a cercetătorilor: e posibil ca noi, oamenii, să fim alcătuiţi din materie provenită dintr-un univers paralel!


univers parallelFierbinte, dens și plin de particule energetice, Universul timpuriu a fost un loc extrem de turbulent. Acest lucru a durat aproximativ 300.000 de ani după Big Bang, până când „supa cosmică” aflată în curs de formare s-a răcit suficient pentru a forma atomi, iar lumina a putut să călătorească liber. Acest eveniment, cunoscut sub numele de recombinare, a dat naștere la faimosul Fundal cu Microunde Cosmice (CMB – Cosmic Microwave Background), o „strălucire” care se găseşte în Univers.

Acum, o noua analiză a acestei „străluciri” sugerează prezența unei „zgârieturi” pronunțate în fundal, ceea ce înseamnă că, undeva în jurul episodului recombinării, un univers paralel s-ar fi putut ciocni cu Universul nostru.

Deși ele sunt de multe ori chestii de science-fiction, universurile paralele joacă un rol important în înțelegerea Cosmosului nostru. Conform teoriei inflației eterne, universuri de tip „bule”, în afara Universului nostru, se formează în mod constant, ca urmare a unei energii inerente a spațiului însuși. Ca şi bulele de săpun, universurile-bule cresc prea aproape unele de altele și chiar se lipesc împreună, chiar dacă numai pentru o clipă. Astfel de fuziuni temporare ar putea face posibil faptul ca un univers să depună o parte din materialul său în celălalt, lăsând un fel de „amprentă digitală”, la punctul de coliziune.

Ranga-Ram Chary, un cosmolog la Institutul de Tehnologie din California, este de părere că CMB este locul perfect pentru a căuta o astfel de amprentă digitală. După o analiză atentă a spectrului CMB, Chary a găsit un semnal care a fost de aproximativ 4500 de ori mai luminos decât ar fi trebuit să fie, calculat la numărul de protoni și electroni pe care oamenii de ştiinţă cred că ar fi existat în universul timpuriu. Există șanse de 30% ca acest semnal misterios să fie doar un zgomot și nu chiar un semnal. Cu toate acestea, este, de asemenea, posibil ca el să fie real, și asta pentru că un univers paralel şi-a lăsat o parte dintre particulele sale materiale în propriul nostru univers. La urma urmei, în cazul în care protonii și electronii suplimentari au fost adăugaţi universului nostru în timpul recombinării, atunci mai mulți atomi s-ar fi format.

Sursa: phys.org

P.S. Dacă această teorie e validă, vă daţi seama ce-ar însemna asta? Cum întreg universul nostru e creat din atomi, iar o parte din aceştia provin dintr-un univers paralel, aceasta ar însemna automat că şi noi, oamenii, suntem creaţi din atomi proveniţi dintr-un univers paralel!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock