Iată un oraş superb din Olanda… nu degeaba el este numit „mica Veneţie”!

1.796 vizualizari

Canalele din Veneția sunt renumite pentru a fi principalul mod de transport în jurul orașului. Gondolele transportă oamenii pe apă și aproape că nu există nici mașini la vedere. Este singurul loc din lume sau mai sunt şi altele?

Giethoorn, o mică localitate din Olanda, a ajuns să fie cunoscută sub numele de „Mica Veneţie”. La fel ca și binecunoscutul oraș italian, Giethoorn are, de asemenea, un sistem de canale, care este absolut adorabil. 2.600 de locuitori trăiesc în Giethoorn, iar acum el este considerat a fi unul dintre comorile ascunse ale Olandei.

Oraşul a fost construit de maşinile de excavat turba. După ce-au adus turba la sol, s-au format căi navigabile pe apă. Orașe olandeze precum Amsterdam au şi ele, de asemenea, mai multe canale, dar Giethoorn este accesibil numai de către bărci.

Dacă v-aţi duce acolo, aţi putea, de asemenea, să mergeţi şi pe jos, deoarece micile „insule” sunt conectate prin poduri, dar o barcă poate fi închiriată pentru mai puțin de 8 dolari pe oră.

Popularitatea lui Giethoorn este cu siguranță în creștere. El a devenit în scurt timp o atracţie turistică principală, numai puţin de 200.000 de turişti vizitându-l în 2016.