Asistăm la o apocalipsă vulcanică!? De câteva zile, numai puţin de 7 vulcani activi de pe suprafaţa globului au început să erupă…


apocalipsa vulcanicaNu sunt un expert în domeniul vulcanilor, dar sunt curios ce semnifică faptul atunci când mai mulţi vulcani încep să erupă aproape simultan în mai multe părţi ale lumii. Începând de săptămâna trecută numai puţin de 7 vulcani de pe tot cuprinsul globului au început să erupă! Ce reprezintă acest lucru? Un semn al Apocalipsei?

1) Vulcanul de pe insula Nishino-Shima a erupt pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Erupția a dus la crearea unei noi insule în Pacific. Marina japoneză a raportat faptul că făcut ca lava fierbinte să se întâlnească cu apa mării. Vezi ştirea de pe wired.com (21-11-2013): „Erupţia de la Nishino-shima în Oceanul Pacific creează o nouă insulă”.

2) Pe 22 noiembrie 2013, vulcanul Colima din Mexic îşi continuă faza eruptivă. Ziarele locale vorbesc de explozii ce au loc la fiecare 30-35 de minute, cu dâre de fum de 2 km înălţime. Lava se scurge pe flancurile laterale ale vulcanului.

3) În Guatemala,Vulcanul de Foc (sau vulcanul Fuego) îşi continuă activitatea vulcanică începută din 2012. Site-ul volcanodiscovery.com ne spune că pe 21 noiembrie 2013 activitatea vulcanică s-a intensificat brusc, cu creşterea numărului de explozii şi a revărsărilor de lavă.

4) Vulcanul Yasur din Vanuatu. Conform site-ului volcano.si.edu, pe 19 noiembrie 2013, Observatorul Geologic din Vanuatu a raportat o nouă fază de emisii de cenuşă care au început din vulcanul Yasur pe 3 noiembrie 2013. Intensitatea activităţii explozive rămâne scăzută, dar există totuşi un nivel de alertă 1 (de la o scară de la 0 la 4).

5) Vulcanul Etna din Italia a emis din nou sâmbătă, 23 noiembrie 2013. Citez de pe yahoo.com: „Etna, cel mai înalt şi mai activ vulcan al Europei, a erupt din nou în cursul zilei de sâmbătă. O coloană densă de fum s-a ridicat la peste trei kilometri în aer, în timp ce la poalele muntelui înalt de 3.340 de metri zeci de case au fost acoperite de un strat gros de cenuşă”.

6) În Indonezia, vulcanul Sinabung a început să erupă de la mijlocul lunii noiembrie 2013. Conform site-ul britanic The Register, începând cu duminică, 24 noiembrie 2013, autorităţile au crescut nivelul de alertă la unul maxim, anunţând iminenţa unei erupţii vulcanice de proporţii catastrofale.

7) Tot în Indonezia, vulcanul Merapi (unul dintre cei mai activi şi mai periculoşi vulcani de pe planetă) se pare că a erupt pe 18 noiembrie 2013, producând un nor de cenuşă deasupra craterului, scrie site-ul volcano.si.edu.

Ştiu, vulcanii eu erupt şi în trecut şi nu s-a întâmplat nimic, dar parcă în ultima săptămână găsim prea multe ştiri despre erupţiile vulcanilor. S-ar putea să fie doar o impresie, o coincidenţă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock