Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Descoperire de excepţie în România: în Botoşani s-a descoperit un templu vechi de 7.000 de ani, din cultura Cucuteni! Mass-media oficială din România minimizează această descoperire…


vechi templuŞtirea aceasta trebuie să fie „BREAKING NEWS” pe toate televiziunile de ştiri din România, timp de mai multe zile şi să fie dezbătută de cât mai mulţi specialişti. În schimb, din păcate, văd că la televiziunile de ştiri se discută despre Tudy sau despre alte personaje mondene. Ruşine mass-mediei oficiale din România care nu ştie să promoveze descoperirile arheologice de excepţie.

Arheologii botoşăneni, în colaborare cu specialişti din Iaşi şi Suceava, au făcut, la Ripiceni, o descoperire unicat pentru arheologia românească. Aceştia au găsit, în cadrul celei mai mari aşezări a misterioasei culturi Cucuteni, o megastructură de peste 1.000 de metri pătraţi care a fost cel mai probabil un templu sau o locuinţă de şef de trib. „Această mega-structură, este unicat deocamdată în preistoria românească”, a spus arheologul Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani.

Uriaşul templu sau locuinţă de şef de trib, veche de peste 7.000 de ani, face parte dintr-o aşezare uriaşă, considerată printre cele mai mari descoperite vreodată pe teritoriul României, în cadrul culturii Cucuteni. Are nu mai puţin de 25 de hectare, cu locuinţe, dependinţe, cu zone diferenţiate şi această mega-structură înconjurată de un val de pământ cu palisadă pentru protecţie. Practic este ca o „metropolă” cucuteniană de acum 7.000 de ani.

Sursa: Monitorul de Botoşani

P.S. În câte ţări din lume veţi întâlni temple vechi de 7.000 de ani, făcând parte dintr-o cultură atât de antică, cum este cultura Cucuteni? Probabil că această cultură cucuteniană precede câteva din vechile civilizaţii ale lumii care sunt considerate acum a fi „leagănul omenirii”, cum este civilizaţia mesopotamiană.

P.S.2. Atenţie! Fotografia de la începutul articolului este doar una ilustrativă!


Lasă un comentariu