Fotografii istorice alb-negru, vechi chiar şi de 150 de ani, prind viaţă cu ajutorul culorilor! Un experiment incredibil ne aduce istoria atât de aproape de ochii noştri…


fotografie colorataMie îmi plac foarte mult fotografiile istorice. Sunt absolut înnebunit după ele şi pe orice site pe care le găsesc, mă uit cu multă atenţie pe asemenea poze. Precum se ştie, marea majoritate a fotografiilor istorice sunt alb-negru, şi asta pentru că filmul color era rar şi foarte scump. Am dat însă de un articol foarte interesant, denumit twentytwowords.com în care apar nişte fotografii celebre istorice, alb-negru la originea lor, dar care au fost colorate şi par atât de realiste, încât crezi că au fost făcute ieri, nu acum 60 de ani sau 100 de ani!

Citez din articol: „De-a lungul ultimilor ani, există un trend online extrem de popular pentru a crea şi a „da share” la fotografii colorate din istorie. Artişti ca Jordan Lloyd, Dana Keller şi Sanna Dullaway au luat fotografii vechi, alb-negru, şi le-au adus la viaţă cu ajutorul culorilor, ca şi cum ar fi fost realizate ieri.” Articolul nu precizează cu ce program au realizat acest lucru, dar eu bănuiesc că e vorba, bineînţeles, de celebrul Photoshop. Vizionând aceste fotografii, mi-am adus aminte că la începutul anilor 90, pe TVR existau filme alb-negre celebre care erau „colorate” de studiourile Turner, ce aparţineau de magnatul american Ted Turner.

Iată câteva exemple de poze „colorate”, care mi-au plăcut şi foarte mult.

Arcaşi japonezi (1860)

arcasi japonezi

Vedere din Capitolul din Nashville, SUA (1864)

Nashville

Albert Einstein în Long Island (1939)

Albert Einstein

Mark Twain (1900)

Mark Twain

Washington (1921)

Washington 1921

Charlie Chaplin (1916)

Charlie Chaplin 1916

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO