Mitul Spiderman devine realitate: a apărut un costum uluitor, Superflex, care e în stare să mărească puterea şi capacităţile fizice ale purtătorului său!


superflexCred că ştiţi povestea lui Spiderman, personajul care căpăta puteri extraordinare, după ce îmbrăca un costum de „om-păianjen”. Ei bine, ceva asemănător e pe cale să devină realitate, scrie site-ul Yahoo News. Citez din ştire:

Un nou costum robotic, denumit Superflex, este capabil de a mări puterea și capacitățile fizice ale purtătorului său. Spre deosebire de alte costume convenționale, acesta se potrivește mai bine pe corpul utilizatorului, purtând cea mai mare parte a sarcinii de pe picioare, brațe și trunchi.

Conceput pentru a restabili mobilitatea persoanelor cu handicap și a persoanelor în vârstă, costumul poate fi folosit pentru a ajuta la ridicarea de obiecte, precum și pentru a efectua diverse alte sarcini fizice cu care purtătorul s-ar putea confrunta. El poate ajuta chiar si persoanele apte de muncă să ridice greutăţi mai mari.

Costum conține, de asemenea, senzori care permit conservarea timpului de viață a bateriei, prin adaptarea la mișcările unui anumit purtător. Pentru a îmbrăca un asemenea costum sunt necesare actualmente 5 minute, dar există planuri de a reduce acest lucru la sub 2 minute, moment în care versiunea comercială finală va fi gata.

 


Lasă un comentariu