Foarte mulţi ştiu despre celebrul roman „Dracula” al scriitorului irlandez Bram Stoker, al cărui personaj principal – contele Dracula – a devenit unul dintre cei mai celebri vampiri din istorie.
Se spune că Bram Stoker l-a folosit pe domnitorul muntean Vlad Țepeș ca sursă de inspirație pentru romanul „Dracula”. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze legenda domnitorului valah cu liliacul hematofag numit și „Vampir”. Însă, e posibil ca adevărul să fie cu totul altul.
După cum confirmă un documentar difuzat pe History Channel despre Stoker, în orice parte a lumii şi în orice moment din istorie au existat mituri şi legende despre vampiri care se hrănesc cu energia şi sângele oamenilor. Să vedem care sunt principalele elemente din romanul „Dracul”.
Numele său este Dracula şi nu neapărat pentru că pe tatăl lui Vlad Ţepeş îl chema „Vlad Dracul”, ci pentru că acest vampir-extraterestru provenea din constelaţia Draco, presupusa bază a descendenţilor reptilieni regali; de asemenea, Dracula are titlul de „conte” – simbol al titlurilor purtate de acei descendenţi regali şi aristocratici „umani”.
Dracula este un vampir (simbol al nevoii reptilienilor din Draco de a bea sânge şi de a se hrăni cu fluidele vitale subtile ale oamenilor), îşi schimbă forma, apare şi dispare la voinţă (simbolizând schimbările de formă ale reptilienilor). El nu suportă lumina soarelui (aşa cum cred unii cercetători despre reptilieni şi despre extratereştrii mici cenuşii). Totodată, Dracula apare prin „ferestre” (simbol al portalurilor interdimensionale prin care entităţi reptiliene intră în lumea noastră).