Arheologii au descoperit tuneluri secrete în castelul Tokat, unde ar fi putut sta în captivitate domnitorul Vlad Ţepeş


Vlad Tepes 3Adevarata poveste a lui Vlad III (sau Vlad Ţepeş), domn al Țării Românești a fost o sursă de inspirație pentru celebra carte a lui Bram Stoker „Dracula” – unul dintre thriller-urile cele mai cunoscute din întreaga lume. Într-un fel, această poveste uimitoare continuă…

Lucrările de restaurare realizate la Castelul Tokat (Turcia) au descoperit un tunel secret care duce la Baia Pervane și la un adăpost militar. Două temnițe au fost, de asemenea, descoperite în castel, unde domnitorul Vlad Țepeș, care a fost, de asemenea, cunoscut sub numele de Vlad Dracul, se spune că a fost ținut captiv în secolul al 15-lea, scrie Hurriyet Daily News.

Lucrarile de restaurare, aflate în desfășurare şi care continuă timp de 10 săptămâni, au restaurat și consolidat și bastioanele castelului, care au fost folosite în apărare în epoca otomană.

„Noi încercăm să facem lumină în straturile pe care le-am dezgropat”, a declarat arheologul Ibrahim Cetin, care lucrează la săpături. El a spus că echipa sa a găsit cutii alimentare, o terasă deschisă, precum și un adăpost militar și temnițe, care au fost construite ca o închisoare.

Cetin a remarcat prezența a numeroase tuneluri în jurul locului. „Castelul este înconjurat complet de tuneluri secrete. Este foarte misterios”, a spus el. Cetin a mai declarat că Vlad Ţepeş a fost ţinut captiv într-una din aceste temnițe descoperite. „Este greu de estimat în ce încăpere a fost ţinut Vlad Ţepeş, dar el a fost pe aici.”

Vlad al III-a trăit între 1431 și 1476. Cei mai mulți istorici spun că el a fost ținut în captivitate în România. Durata exactă a perioadei sale de captivitate este deschisă dezbaterii, deși există indicii că el a fost ţinut între 1462-1474.

castelul Tokat 1

castelul Tokat 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock