Militarii americani au o armă care poate recrea vocea umană la zeci de kilometri distanţă

  •  
  •  
  •  
  •  

Militarii de astăzi nu mai doresc să lupte cu arme convenţionale pe terenurile de război. În schimb, ei vor să lupte, la propriu, cu sunete / cuvinte, în speranța că o luptă fizică ar putea fi evitată. Departamentul Apărării al SUA (Pentagonul) lucrează la un Program de arme non-letale, scopul fiind acela de a crea arme şi alte dispozitive care pot să-l „paralizeze” pe inamic, dar nu să şi-l ucidă.

Unul dintre aceste dispozitive la care s-a lucrat până în prezent este o armă care utilizează lasere și care creează ceea ce se numește „Efectul plasmei induse de laser”. Aceasta schimbă atomii și poate crea cuvinte din aer. S-a ajuns atât de departe cu această tehnologie încât arma poate să creeze sunete ciudate asemănătoare omului. Specialiştii militari speră că vor fi posibile crearea de cuvinte umane inteligibile, într-o perioadă de trei ani. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla dacă oamenii religioşi dintr-o comunitate, de exemplu, ar auzi deodată următoarele cuvinte: „Sculaţi-vă, că eu sunt Dumnezeul vostru şi am venit la voi”? Ce efect ar avea? Dar scopul acestei arme ar fi acela nu doar de creare a unor anumite zgomote, ci chiar şi de căldură în anumite puncte din spațiu. Acest lucru ar însemna că oricine s-ar afla dincolo de această rază de acţiune nu va fi deloc afectat.

Arma descrisă mai sus are un laser care este capabil să provoace explozii de lumină focalizate, timp de 10 – 15 secunde, împreună cu un nano-laser. Prima explozie scoate electronii din moleculele de aer și creează o minge de plasmă. Un al doilea laser care a fost reglat într-o gamă specifică de lungimi de undă, atinge apoi această minge. Acest lucru permite dispozitivului să obțină control asupra câmpului plasmatic, producând lumini și zgomote clare.

Ideea utilizării de arme non-letale este aceea de a reduce numărul de victime în rândul oamenilor. O zonă în care armele non-letale pot fi folosite sunt regiunile urbane. Oricum, specialiştii militari spun că în viitoarele bătălii s-ar putea lupta folosindu-se doar sunete și lumini, şi nu tancuri şi rachete.

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner