Cel mai probabil, americanii au baze secrete militare pe Lună. Iată dovezile…


În ultimele decenii a avut loc o dezbatere importantă asupra motivelor pentru care omul nu s-a mai întors pe Lună de o jumătate de secol: a descoperit NASA acolo extratereştri sau ruine antice extraterestre? Sau poate că NASA nici n-a ajuns pe Lună?

Există, totuși, dovezi importante că militarii americani au lucrat în secret pentru a crea baze lunare prin mai multe programe spațiale secrete. Gary McKinnon, faimosul hacker, ne spunea adevărul că a găsit dovezi ale misiunilor spaţiale secrete. Din 1998 până în prezent, Pentagonul a beneficiat de zeci de miliarde (dacă nu sute de miliarde de dolari) „bani negri”, necuprinşi în bugetele oficiale, care ar fi putut fi folosite pentru programe spaţiale secrete.

Proiectul Horizon

“Proiectul Horizon”, aprobat de guvernul american pe 9 iunie 1959, a fost numele de cod pentru un proiect militar care intenționa să stabilească o bază militară pe Lună. “Există o cerință pentru un avanpost militar cu echipaj uman pe Lună. Avanpostul lunar este necesar să dezvolte și să protejeze potențialele interesele Statelor Unite ale Americii pe Lună, să dezvolte tehnici de supraveghere a Pământului și a spațiului cosmic de pe Lună, să reprezinte un releu de comunicații şi să servească ca bază pentru operațiunile de pe suprafața Lunii, sprijinind, dacă este necesar, investigațiile științifice de pe Lună”, se spune în documentul declasificat.

Proiectul Lunex

Proiectul Lunex a fost un plan al Forțelor Aeriene ale SUA din 1958 pentru o aselenizare cu echipaj uman, înainte de programul Apollo. Planul final din 1961 prevedea o bază aeriană, în care să existe 21 de aeronave pe Lună, până în 1968, la un cost total de 7,5 miliarde de dolari.

Proiectul A119

A fost un proiect ultrasecret dezvoltat în 1958 de Forțele Aeriene ale Statelor Unite. Scopul proiectului a fost acela de a detona o bombă nucleară pe Lună, lucru care ar fi ajutat la dezlegarea uneia dintre misterele astronomiei și astrogeologiei planetare. Dacă dispozitivul exploziv ar fi fost detonat la suprafață, nu într-un crater lunar, blițul de lumină explozivă ar fi fost vizibil cu ochiul liber de pe Pământ. Proiectul nu a fost niciodată realizat, fiind anulat în primul rând dintr-o teamă de o reacție publică negativă.

Existența proiectului american a fost dezvăluit în 2000 de un fost director executiv al NASA, Leonard Reiffel, care a condus proiectul în 1958. În ciuda dezvăluirilor lui Reiffel, guvernul Statelor Unite nu a recunoscut oficial implicarea în studiu.

Proiectul Boeing X-20 Dyna-Soar

Boeing X-20 Dyna-Soar (“Dynamic Soarer”) a fost un program al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (USAF) pentru a dezvolta un avion spațial, care putea ajunge şi pe alte planete sau sateliţi, ca Luna. Programul s-a desfășurat în perioada 24 octombrie 1957 – 10 decembrie 1963, a costat 660 de milioane de dolari (5,28 miliarde de dolari în banii de astăzi) și a fost anulat imediat după începerea construcției navelor spațiale. Oficial el a fost anulat în 1963, dar cine ştie dacă el nu a fost dus până la capăt şi folosit pentru misiuni spaţiale secrete pe Lună…

Proiectul MOL

Programul MOL, realizat de Forţele Aeriene Americane, a fost anunțat public pe 10 decembrie 1963, ca o platformă pentru a demonstra utilitatea omului în spațiu pentru misiunile militare. Astronauții selectați pentru program au fost mai târziu informați despre misiunea de recunoaștere a programului. MOL-ul a fost lansat în 1966, ca o „testare”, dar apoi nu se mai ştie nimic despre el. E posibil să fi devenit „strict secret”.

Fotografia care demonstrează o bază lunară?

Vedeţi fotografia de mai jos, care ar proveni din programul spaţial chinezesc Chang’e 2? E posibil să fie o bază spaţială americană secretă pe Lună, pentru că 50 de ani mai devreme nu se afla acolo, când a fost fotografiat acest crater.

O altă posibilă bază lunară:

Luna este un loc ideal pentru a ascunde ceva, dat fiind faptul că nimeni nu poate vedea partea ei întunecată. Singura mea întrebare ar fi: ce avantaj ar avea o bază pe Lună și de ce ar trebui să fie secretă?


Lasă un comentariu