Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Asta e descoperirea senzaţională pe care NASA a făcut-o pe Lună: APA! Viaţa extraterestră când se va găsi?


Aşa cum anunţam în articolul de acum câteva zile – Luni, 26 octombrie 2020, NASA va face publică o descoperire interesantă cu privire la Lună. Ce secrete se ascund? – NASA s-a ţinut de cuvânt şi, luni, 26 octombrie 2020, a făcut marele anunţ cu privire la Lună: se pare că SOFIA (Observatorul Stratosferic pentru Astronomie în Infraroșu) a descoperit apă pe satelitul natural al Pământului (vedeţi comunicatul oficial NASA pe nasa.gov). Aceasta înseamnă că ar putea exista mult mai multă apă pe Lună.

Moleculele de apă au fost găsite în craterul Clavius, care este situat în emisfera sudică a Lunii. S-a descoperit că apa era prezentă într-un metru cub de sol.

Există mai multe posibilități care explică apa găsită pe Lună, cum ar fi impactul micrometeoriților despre care se știe că transportă cantități mici de apă. O altă posibilitate mai complexă este aceea că vânturile solare generate de Soare ar putea trimite hidrogen pe Lună, care s-ar transforma apoi în hidroxil dintr-o reacție chimică cu mineralele oxigenate de pe sol. Apoi s-ar transforma în apă din cauza impactului micrometeoritului care provoacă radiații.

NASA intenționează să efectueze mai multe observații pentru a căuta apă în diferite locații de pe suprafața Lunii, în încercarea de a afla cum a apărut ea și unde este stocată. Aceasta este o descoperire uluitoare și foarte interesantă, mai ales în ceea ce privește viitoarele misiuni pe Lună.


Lasă un comentariu