Vedeţi o incredibilă hartă mondială a bestiilor mitologice! Există un mister legat de prezenţa dragonilor în trecutul Terrei?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Pe site-ul The Gate, putem întâlni o hartă extraordinară şi foarte interesantă, care face referire la fiecare animal (bestie / creatură mitică) care a există în legendele fiecărei ţări a lumii. Harta este frumos ilustrată şi face o incursiune vizuală şi geografică în lumea „criptidelor”.

Bun… ştiinţa oficială nu recunoaşte existenţa unor asemenea creaturi, dar, de foarte multe ori ştiinţa s-a înşelat de-a lungul timpului, aşa că nu putem avea încredere absolută în ea. Eu sunt sigur că toate aceste „bestii mitologice” au existat odată în istoria omenirii, dar ele au dispărut din mai multe cauze. Dovezi? Mărturiile atâtor martori din trecut mă face să cred că nu e vorba doar de imaginaţia oamenilor.

Mă uitam la hartă şi am observat că majoritatea bestiilor mitologice sunt reprezentate de dragon sau animale asemănătoare dragonilor. Astfel, dragonul este întâlnit cel mai des în legendele unor ţări ca Italia, Anglia, Ţara Galilor, Lichenstein, Turcia, San Marino, Elveţia, Slovenia, China, Coreea de Sud şi de Nord, Vietnam, Lesotho.

Animale asemănătoare dragonilor sunt întâlnite în legendele altor ţări, ca de exemplu:
– balaurul cu 3 capete (în România sau Moldova);
– balaurul (gargoyle) în Franţa;
– vibria în Andorra;
– leviatanul în Israel;
– popobawa în Tanzania;
– quetzalcoatl în Mexic.

Aşadar, conform acestor legende, este foarte posibil ca dragonii să fi existat în istoria mai îndepărtată a Terrei. Dar cine au fost ei? Dinozaurii? Este imposibil, întrucât, conform oamenilor de ştiinţă, aceştia au dispărut în urmă cu 65 de milioane de ani, când oamenii nu existau, deci n-ar fi existat martori care să-i fi văzut.

Mai există însă o altă ipoteză: un cercetător elvețian, care a studiat diverse mituri, legende și basme despre dragoni din Europa, Asia, Africa și America, au ajuns la concluzia că strămoșii noștri chiar i-au întâlnit pe dragoni, şi asta pentru că descrierile şi imaginile dragonilor coincid în mai multe părţie ale lumii. Un alt fapt uimitor constat e faptul că primele imagini şi legende cu dragoni au apărut între anii 2.500-4.000 î.Hr., ei fiind de multe ori, nişte mesageri ai cerului. Dar de unde vin dragonii? Ufologul Vadim Arskiy crede că dragonii chiar au existat şi ei provin de pe Sirius…

Puteţi downloada frumoasa hartă mondială a bestiilor mitologice AICI.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO