Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Istoria interzisă: o altă civilizaţie şi un alt Pământ ar fi putut exista înainte de Adam şi Eva


Chiar şi pentru ateişti sau pentru alte religii, Biblia (în special Vechiul Testament) ar trebui să constituie un veritabil document de istorie străveche a omenirii. În Geneză, în primul capitol, ni se explică cum a fost creată lumea. Criticii vor râde pentru felul în care Dumnezeu a creat lumea şi oamenii, însă, ei trebuie să înţeleagă că acele versete nu trebuie luate ca atare, ci e nevoie de a fi găsit un sens, un înţeles. Şi asta pentru că Biblia este plină de simboluri, iar cine ştie să le descifreze va afla cu siguranţă multe.

Ar fi inocent să credem că lumea a început odată cu Adam şi Eva, primii oameni de pe Pământ, conform Bibliei. De fapt, e posibil ca să fi existat şi alte fiinţe (oameni) înainte de Adam şi Eva, fiinţe care e posibil să fi dispărut din cauza unor cataclisme (căderi de asteroizi pe Terra / cutremure / războaie nucleare). De asemenea, e posibil ca povestea Bibliei să înceapă de la ultimele fiinţe create pe Terra, nu de la primele. Cine au existat înaintea oamenilor biblici? Unii spun că o civilizaţie avansată, ca cea a Atlantidei. Chiar şi în Eclesiastul (1:11) se spune ceva asemănător: „Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, şi tot aşa despre cei ce vor veni pe urmă; nicio pomenire nu va fi la urmaşii lor”.

Primul verset din Biblie ne spune: „La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul”. Adică, Terra noastră. Oare în acest verset nu se ascunde un eveniment astronomic care s-a petrecut în trecut? Cercetătorul Zecharia Sitchin, care a tradus vechile texte sumeriene, spunea că, în conformitate cu acestea, Pământul ar fi de fapt o planetă mai mare, numită Tiamat, fiind mult mai îndepărtată de Soare în vechime. Tiamat a fost lovită de o altă planetă mai mare (Nibiru / Marduk), mutând-o din orbita sa iniţială (situată între Marte şi Jupiter) în orbita iniţială a Pământului, creând Luna şi centura de asteroizi. Citiţi mai multe în acest articol: .