Un document secret CIA, dar declasificat, demonstrează cum ruşii şi americanii folosesc masiv telepatia şi tehnicile parapsihologice în domeniul militar


Un document găsit în „camera de lectură electronică” a CIA intră în detalii în privința mai multor experimente telepatice efectuate de sovietici şi americani în timpul „războiului rece”.

„Uniunea Sovietică este conștientă de beneficiile și aplicațiile cercetării parapsihologice. În 1963, un ordin al Kremlinului a conferit prioritate cercetării biologice, care, în Rusia include şi parapsihologia. Efortul major sovietic de a valorifica posibilele avantaje ale comunicării telepatice, telekinetice și bionice se spune că provine de la Armata Sovietică și de la KGB. Astăzi URSS are mai mult de 20 de centre pentru studiul fenomenelor parapsihologice, cu un buget anual estimat în 1967 a fi cuprins între 13 și 21 milioane de dolari.

Cercetarea parapsihologică sovietică a fost stimulată de povestea franceză din 1960 privind submarinul atomic american Nautilus. Jurnaliștii francezi au prezentat povestea submarinului Nautilus în mai multe titluri: „Marina Americană folosește tehnici parapsihologice pe submarinul atomic!”; „Este telepatia o nouă armă secretă? Oare tehnicile parapsihologice ar fi un factor decisiv în bătăliile viitoare?”; „Armata americană a învățat secretul puterii minții?””

Informațiile de mai sus provin dintr-un document CIA declasificat şi care poate fi citit AICI. Mai jos am făcut captura după prima pagină a documentului.

Se menționează că, în aprilie 1960, dr. Leonid Leonidovici Vasiliev s-a adresat unui grup de oameni de știință sovietici de rang înalt, menționând următoarele: „Astăzi, Marina Americană testează telepatia pe submarinele lor atomice. Oamenii de știință sovietici au efectuat cu succes foarte multe teste de telepatie în urmă cu un sfert de veac. Este urgent să ne aruncăm prejudecățile. Trebuie să mergem din nou în explorarea acestui domeniu vital”.

După cum vedeți, telepatia, clarviziunea, vederea la distanţă, psihokinezia și alte tehnici parapsihologice au fost studiate în profunzime şi incluse în „bugetele negre” ale mai multor țări. Aceste programe sunt adesea extrem de clasificate, iar aceste documente declasificate prezintă doar vârful aisbergului.

Uneori, declasificarea documentelor în anumite domenii sensibile este folosită intenţionat pentru a opri o investigaţie mai profundă din partea mass-mediei alternative şi a celor interesaţi de aflarea adevărului. Programul „Stargate” din SUA este un exemplu foarte bun în această privinţă. Deși documentele care au fost declasificate arată unele descoperiri surprinzătoare, cum ar fi faptul că vederea la distanță este reală și că a fost folosită pentru colectarea de informații, putem presupune că multe detalii ale acestui program rămân extrem de clasificate.

Interesant îl reprezintă faptul că multe dintre cercetările din domeniul parapsihologic au rezultate la fel de convingătoare, dacă nu chiar mai convingătoare decât cercetările ce provin din ştiinţe exacte cum sunt fizica și ingineria mecanică. Astfel, încă din 1999, șeful departamentului de statistică de la UC Irvine, Jessica Utts, a publicat o lucrare în care arată că rezultatele privind parapsihologia și conexiunea minții cu trupul sunt mult mai puternice decât rezultatele folosite pentru aprobarea unora dintre medicamentele din zilele noastre. Dar, din păcate, cea mai mare parte a rezultatelor din domeniul parapsihologic este ascuns de public, fiind secrete militare.

Acum, eu stau şi vă întreb următoarele: cu rezultate convingătoare date de experimentele din laborator, de ce este acest subiect încă evitat de mediul academic? Și de ce fenomenele parapsihologice sunt studiate la cele mai înalte niveluri guvernamentale, dacă ar fi false?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock