În urmă cu mii de ani, indienii zburau cu maşini atât de sofisticate, încât puteau ajunge şi la stele cu ele! Civilizaţia lor era mai avansată decât a noastră!


vimana 51Epopeea indiană Ramayana, de la care s-a inspirat marea literatură clasică, ne surprinde astăzi prin repetatele sale aluzii la vehicule aeriene şi la arme devastatoare pe care noi le considerăm a fi invenţii ale secolului XX. Cercetători ai literaturii sanscrite şi-au revizuit la scurt timp ideile preconcepute, constatând că eroii Indiei antice aveau la dispoziţie aparate de zbor şi rachete mai sofisticate decât cele cu care ne lăudăm noi astăzi.

În cel de-al 31-lea capitol al textului Samaranganasutradhara – atribuit regelui Bhojadira, în secolul XI – se găsesc descrieri ale unor remarcabile nave zburătoare: maşina-elefant, maşina-pasăre-de lemn care călătoreşte în cer, maşina-vimana de lemn care zboară în aer, maşina care păzeşte din aer, maşina-soldat etc, ceea ce denotă existenţa diferitelor tipuri de aparate pentru diverse scopuri.

Autorul nu a descris însă metodele de execuţie a maşinilor, căci „orice persoană neiniţiată in arta de a construi maşinile va produce nenorocire”. Aceste maşini zburătoare puteau ataca obiecte vizibile şi invizibile, deplasându-se mii de kilometri în diferite direcţii, urcând chiar şi în regiunile solare şi cele stelare.

„Carele aeriene sunt făcute dintr-un lemn uşor şi arată asemenea unei păsări mari, cu corp durabil şi bine alcătuit, având mercur în interior şi foc la capăt. Au două aripi splendide şi se propulsează cu aer. Acestea zboară în regiunile atmosferei pe mari distanţe şi duc cu ele multe persoane. Construcţia interioară imită cerul creat de însuşi Brahma. Fier, cupru, plumb şi alte metale au fost folosite la aceste maşini.”

În ciuda aparentei sale simplităţi, „Vimanele” respective costau foarte mult şi erau astfel privilegiul exclusiv al aristocraţilor, care se luptau în dueluri pe cer. În zilele noastre, noi considerăm că aceste aparate aparţin oamenilor veniţi din spaţiu.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock