Cercetătorii SETI au căutat semne ale inteligenţei extraterestre în peste 1.300 de stele din apropierea noastră şi nu au găsit nimic!


Rezultatele celui mai cuprinzător program de căutare a inteligenței extraterestre (SETI) realizat vreodată, prin care s-au scanat 1.327 de stele din apropierea noastră, pentru a detecta semnale de la ființe cosmice inteligente, s-au dovedit dezamăgitoare: nu s-a găsit nicio urmă de extratereştri avansaţi tehnologic.

Danny Price, astrofizician la Universitatea din California, Berkeley, și autorul principal al studiului, a declarat: „Nu există civilizații uimitor de avansate care să încerce să ne contacteze cu transmițătoare incredibil de puternice”.

Price a mai spus că ar putea exista multe explicații pentru lipsa semnalelor extraterestre. De exemplu, poate că cercetarea a fost efectuată la frecvențe greșite, sau poate că acele semnale au fost ascunse de interferențele radio de pe Pământ. „În multe feluri, SETI este o oglindă a noastră, a propriei noastre tehnologii și a înțelegerii noastre privind fizica”, a spus Price.

Căutarea SETI a fost efectuată ca parte a inițiativei „Breakthrough Listen”, un studiu de 10 ani, în valoare de 100 de milioane de dolari, finanțat de miliardarul rus Yuri Milner, care urmărește să scaneze Cosmosul pentru transmisiuni trimise  de fiinţe tehnologice de pe alte lumi. Inițiativa, care a început în 2015, se bazează pe două dintre telescoapele cele mai puternice ale lumii – telescopul Green Bank Bank din Virginia de Vest, cu diametrul de 100 metri și telescopul Parkes din New South Wales, Australia, cu un diametru de 64 de metri.

Cercetătorii au analizat 1 milion de gigaocteți de date, în ​​lungimi de unde radio cât și optice, uitându-se la mai mult de o mie de stele aflate la o distanţă de 160 de ani-lumină de Pământ. Câteva mii de semnale interesante au apărut în timpul căutării, dar toate s-au dovedit a proveni din surse umane, cum ar fi sateliții de pe Terra.

Cercetătorii intenţionează să folosească viitorul telescop MeerKAT din Africa de Sud, care conţine 64 de matrice separate de 13,5 metri diametru, pentru a căuta transmisiuni extraterestre la mai mult de un milion de stele aflate în galaxia noastră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO