Earendel, cea mai bătrână stea observată, a fost fotografiată şi se află la 28 de miliarde de ani-lumină faţă de noi…


Iată o ştire incitantă din spaţiul cosmic. Astronomii au folosit telescopul spațial James Webb (cel mai performant din lume) pentru a observa cea mai îndepărtată stea detectată vreodată. Aceasta este „Earendel” o stea cu peste 1.000.000 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru.

Luminei stelei pe care o puteţi observa în imagine i-a luat 12,9 miliarde de ani să ajungă la noi aici, pe Pământ. Și cel mai ciudat lucru este că această stea se află de fapt la 28 de miliarde de ani-lumină distanță de noi. Amintiți-vă că un an-lumină este distanța totală pe care o parcurge lumina într-un an. Și nimic nu poate merge mai repede decât lumina. Desigur, ştiinţa ne spune că Universul are doar 13,8 miliarde de ani vechime, așa că cum se poate ca această stea să fie la 28 de miliarde de ani-lumină distanță faţă de noi?

Ei bine, răspunsul este că Universul se extinde din ce în ce mai mult în fiecare an. Aceasta înseamnă că spațiul dintre noi și Earendel crește tot timpul fără ca steaua să se îndepărteze de noi!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock