Misteriosul obiect cosmic Oumuamua provine dintr-un sistem binar de stele, situat în afara sistemului nostru solar


Pe 21 noiembrie 2017, scriam acest articol – Ia ghiciţi: primul vizitator cosmic cunoscut, din afara sistemului nostru solar, are o formă bizară, de trabuc, asemenea unui OZN – în care vorbeam despre primul obiect cosmic observat din afara sistemului nostru solar. Citez din articol:

Comunitatea astronomică a fost încântată de la începutul lunii octombrie 2017, despre ceea ce ar putea fi primul vizitator interstelar confirmat vreodată din afara sistemului nostru solar, “1I / 2017 U1 Oumuamua” (…) Specialiştii nu exclud faptul că Oumuamua şi-ar fi început viaţa chiar la marginea exterioară a sistemului solar, dar a fost aruncat spre interior, într-un unghi ciudat, atunci când a interacționat cu o planetă necunoscută (probabil celebra planetă X). Astronomii spun că la formarea oricărui sistemul stelar, planetele mari pot să arunce, prin puterea gravitaţiei, o mulţime mare de obiecte cereşti mici în spațiul interstelar (…) Însă, cel mai ciudat lucru îl reprezintă faptul că obiectul cosmic seamănă foarte bine cu un OZN sub formă de trabuc…

Acum, însă, am găsit noutăţi despre acest obiect cosmic. Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 2017 U1 Oumuamua ar proveni dintr-un sistem stelar binar vecin cu sistemul nostru solar și cel mai probabil a fost evacuat de acolo în timpul formării planetelor. Sistemele binare sunt foarte eficiente la ejectarea obiectelor cosmice, potrivit unui nou studiu publicat în revista „Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters”. Traiectoria şi viteza lui Oumuamua, o orbită hiperbolică cu o excentricitate de 1.2, la viteză foarte mare, i-a făcut pe oamenii de ştiinţă să ajungă la concluzia că obiectul ceresc nu e legat de gravitaţia Soarelui.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ras.org.uk

P.S. Întrebarea pe care mi-o pun e următoarea: despre ce sistem binar, din apropierea Soarelui, e vorba?  Nu cumva există un sistem binar necunoscut, format din stele roşii pitice, ce nu a putut fi identificat până acum de astronomi?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock