Un al doilea obiect cosmic interstelar a fost observat în sistemul nostru solar. Ce este el?


Foto: prelucrare proprie

Un obiect care pare a fi o cometă (denumită C / 2019 Q4 (Borisov), de pe un alt sistem stelar, se grăbește prin sistemul nostru solar. Această este a doua oară când astronomii au văzut un vizitator interstelar în apropiere de Soare.

Astronomul amator ucrainean, Gennady Borisov, a observat cometa pe 30 august 2019. În zilele următoare, alți astronomi au făcut observații asupra cometei, pentru a arăta că orbita acesteia nu este legată de Soare, lucru care arată că obiectul este din spațiul interstelar.  Astrofizicianul Matthew Holman, directorul Centrului Internaţional Astronomic din Cambridge, a vorbit într-un buletin public despre traiectoria lui C / 2019 Q4: „Au existat 3-4 grupuri diferite de astronomi, care au verificat orbita și toată lumea a ajuns la aceeași concluzie”, spune Holman. Însă, cometa este aproape de Soare și situată jos la orizont, ceea ce a îngreunat observarea.

Primul obiect interstelar cunoscut, numit „Oumuamua”, a fost observat în octombrie 2017; acesta provine dintr-un sistem stelar binar vecin cu sistemul nostru solar și cel mai probabil a fost evacuat de acolo în timpul formării planetelor. Totuşi, conform ultimei teorii publicate de astronomii de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics (Centrul Harvard Smithsonian pentru Astrofizică), n-ar fi exclus ca Oumuamua, misteriosul obiect cosmic din sistemul nostru solar, ar fi putut fi trimis de extratereştri într-o misiune de recunoaştere).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock