Oumuamua, misteriosul obiect cosmic din sistemul nostru solar, ar fi putut fi trimis de extratereştri într-o misiune de recunoaştere


Pe 21 noiembrie 2017, scriam acest articol – Ia ghiciţi: primul vizitator cosmic cunoscut, din afara sistemului nostru solar, are o formă bizară, de trabuc, asemenea unui OZN – în care vorbeam despre primul obiect cosmic observat din afara sistemului nostru solar, Oumuamua.

Pe 20 martie 2018, în acest articol – Misteriosul obiect cosmic Oumuamua provine dintr-un sistem binar de stele, situat în afara sistemului nostru solar – discutam despre posibilitatea ca Oumuamua să provină dintr-un sistem stelar binar vecin cu sistemul nostru solar și cel mai probabil a fost evacuat de acolo în timpul formării planetelor.

Acum însă am alte noutăți despre acest obiect cosmic misterios. Conform ultimei teorii publicate de astronomii de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics (Centrul Harvard Smithsonian pentru Astrofizică), n-ar fi exclus ca

Datele provenite de la satelitul Pan-STARRS-1 din septembrie 2017 arătau că Oumuamua a prins viteză. Acest lucru este surprinzător, deoarece oamenii de știință spun că piatra misterioasă trebuia să încetinească, conform legilor fizicii. Cercetătorii de atunci au susținut că această viteză crescută s-ar datora eliberării de gaze prinse sau înghețate în interiorul stâncii cosmice.

Dar, această explicație nu a fost corespunzătoare, susţin astronomii Samuel Bialy și Abraham Loeb. Bialy și Loeb cred că această eliberare de gaze nu a avut loc, deoarece Oumuamua ar fi făcut o rotire dacă ar fi fost așa. Bialy și Loeb explică viteza sporită a Oumuamua ca rezultat al forței pe care o exercită Soarele pe suprafața sa.

Cei doi astronomi iau în considerare două ipoteze cu privire la originea lui Oumuamua: naturală sau artificială. Originea naturală înseamnă că acest obiect misterios a luat naştere în mediul interstelar sau în discurile proto-planetare. Originea artificială înseamnă că Oumuamua ar fi o sondă spaţială trimisă pentru o misiune de recunoaștere în regiunea interioară a sistemului nostru solar. Aşadar, ar fi posibil ca Oumuamua să provină de la o civilizație extarterestră.

Această nouă teorie necesită mai mult studiu, dar va fi dificil deoarece Oumuamua nu se mai află acum în sistemul nostru solar și e prea departe în prezent pentru o observație mai atentă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO