Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ar putea Universul nostru să fie un experiment științific extraterestru, fiind creat în laborator?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au speculat cu privire la posibilitatea ca întregul nostru Univers să fi fost creat într-un laborator. Sunt atât de multe pe care nu le înțelegem despre Univers și natura existenței, încât nimeni nu l-ar putea înţelege vreodată. În timp ce modelul acceptat în prezent pentru nașterea Universului este cel al Big Bang-ului, încă nu știm prea multe despre ce a fost înainte de asta sau despre motivul care a declanșat expansiunea. Ar putea Universul să fie prins într-un ciclu nesfârșit de expansiune și contracție? Este Universul nostru unul dintr-o multitudine de alte universuri dintr-un multivers global? Nu se ştie.

Într-un articol recent, astronomul de la Universitatea Harvard, Avi Loeb, propune o altă posibilitate – una care nu ajută la explicarea naturii realității, dar care cu siguranță reprezintă un exercițiu de gândire interesant. Ce s-ar întâmpla dacă Universul a fost de fapt creat de ființe extraterestre avansate într-un laborator?

Pentru ca acest lucru să fie adevărat, desigur, ar trebui să existe un alt Univers (din care Universul nostru face parte sau la care este conectat), unul în care acești oameni de știință extratereștri trăiesc și lucrează. De asemenea, este probabil că dacă acest lucru ar fi fost adevărat, ei ar fi creat numeroase alte universuri în același mod.

Dar apoi toate acestea ridică întrebarea – cum a apărut Universul lor? În loc să rezolve problema originii Universului nostru, pur și simplu regresează problema și necesită un răspuns și mai complex. Este similar cu argumentul ateului referitor la existența lui Dumnezeu: dacă Dumnezeu a făcut Universul nostru, cine l-a făcut pe Dumnezeu? La sfârșitul zilei, aceleași întrebări rămân fără răspuns.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): scientificamerican.com


Lasă un comentariu