Astăzi, 26 mai 2021, avem parte de o “Eclipsă totală de Super Lună sângerie” – un eveniment spectaculos! Ce ne va aduce?


Astăzi, 26 mai 2021, au loc 2 fenomene astronomice spectaculoase în acelaşi timp: o eclipsă totală de Lună şi aşa numitul fenomen „Super Lună sângerie”, adică momentul din an în care Luna este la cea mai mică distanță de Pământ.

Deoarece eclipsa de Lună va avea loc la prânz, la ora României, nu va fi vizibilă în țara noastră, dar va putea fi urmărită foarte bine în Australia, sud-estul Asiei, Canada, mare parte din SUA și America Centrală. În acelaşi timp, Luna plină va părea mai mare decât de obicei, deoarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică.

Oamenii de ştiinţă au constatat că în nopţile cu Lună plină se nasc mai mulţi copii, au loc mai multe accidente de maşină, mai multe certuri în familie, se întâmplă mai multe crime. În general, în lume se întâmplă mai multe lucruri rele. De ce? Nu se ştie sigur, dar probabil că e din cauza energiei Lunii pline, care e mult mai puternică şi afectează emoţiile şi sentimentele.

“Super Luna” nu e un termen ce vine din astronomie, ci din astrologie. Astrologul Richard Nolle ne explica termenul de “Super Luna astfel: “O Lună plină sau nouă care se va afla în cel mai apropiat punct faţă de Pământ. Pe scurt, Pământul, Lună şi Soarele sunt toate aliniate, Luna fiind cea mai aproape de Pământ.”

Există unii astrologi care cred că Super Luna ar putea produce aşa-zisul “Lunageddon” (o adaptare a cuvântului “Armageddon”, adică “sfârşitul lumii). Astrologii se bazează pe istorie pentru a-şi proba susţinerile; astfel, marele uragan din New England (1938), precum şi inundaţiile catastrofale din Hunter Valley (Australia, 1955) ar fi fost rezultatul Super Lunilor ce au apărut exact în acea perioadă de timp.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock