Ceva neaşteptat s-a întâmplat cu celebra navă spaţială NASA Voyager 2, aflată la 18 miliarde de kilometri distanţă de Pământ


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

După ce şi-a îndeplinit misiunea spaţială, celebra navă spaţială NASA Voyager 2, lansată în anul 1977, se află acum departe, la marginea sistemului nostru, la aproximativ 18 miliarde de kilometri. Totuşi, inginerii NASA mai reuşesc să mai ţină legătura cu ea.

Zilele trecute, Voyager 2 a intrat într-un modul de protecție împotriva erorilor, după ce consuma în mod neaşteptat prea multă energie. Situată la o distanţă atât de mare, diagnosticul și repararea de la distanță a oricărei defecțiuni a devenit o provocare majoră. Ori de câte ori este emisă o comandă, inginerii NASA au nevoie de 34 de ore pentru a primi un răspuns de la navă.

Sonda spaţială este alimentată de generatoare termoelectrice radioizotopice, care au scăzut lent în ultimele decenii. Dacă puterea scade prea jos, nava spațială nu va avea suficientă energie pentru a-și menține sistemele vitale în stare de funcţionare, ceea ce ar duce la înghețarea ei. Dacă s-ar întâmpla asta, Voyager 2 ar fi definitiv moartă şi nu ar mai fi posibil să comunicăm cu ea.

Din fericire, în acest caz, inginerii NASA au reușit să rezolve problema şi au închis cu succes sistemul care consuma prea multă energie, iar instrumentele științifice ale sondei au fost reactivate.

Într-un articol scris în anul 2017 – Nava spaţială NASA Voyager 2 a fost hăckuită de o inteligenţă extraterestră la 15 miliarde de km distanţă de Pământ? – un expert NASA, Kevin Baines declara prin anul 2010 că „sonda spaţială a început brusc să trimită date într-un limbaj necunoscut pe care nu-l putem înţelege. Ceva sau cineva a schimbat sistemul de comunicații al sondei spațiale Voyager 2”. Această declaraţie a creat speculaţii precum că Voyager 2 ar fi fost hăckuită de către o inteligenţă extraterestră…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock