Ce imagine spectaculoasă a surprins telescopul spaţial NASA James Webb: planeta Uranus ca o piatră preţioasă albastră şi sateliţii ei!


Telescopul spațial vedetă NASA – James Webb – și-a îndreptat privirea către planeta Uranus, iar rezultatele sunt cel puțin uluitoare. Ca o piatră prețioasă albastră care strălucește pe cerul nopții, frumusețea înnăscută a lui Uranus a fost adusă în atenție recent, datorită lansării unei noi imagini capturate de telescopul spațial James Webb. Cel mai important, imaginea arată inelele enigmatice ale celei de-a șaptea planete, precum și câteva dintre lunile sale, inclusiv Ariel, Miranda, Umbriel, Titania și Oberon.

Această planetă este caracterizată ca fiind un gigant de gheață datorită compoziției chimice a interiorului său. Se crede că cea mai mare parte a masei sale este un fluid fierbinte și dens de materiale „înghețate” – apă, metan și amoniac – deasupra unui mic nucleu stâncos. Uranus are 13 inele cunoscute și 11 dintre ele sunt vizibile în această imagine a lui James Webb. Unele dintre aceste inele sunt atât de strălucitoare încât, atunci când sunt apropiate, par să se îmbine într-un inel mai mare.

Nouă sunt clasificate drept inele principale ale planetei, iar două sunt inelele mai slabe, care nu au fost descoperite până la zborul din 1986 al sondei spaţiale Voyager 2.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock