O galaxie gigantică, care orbitează galaxia noastră, Calea Lactee, pare a fi apărut de nicăieri. Cum de nu am văzut-o până acum?


Astronomii care scanează cerul non-stop au avut parte de o surpriză uriașă. Ei au descoperit o galaxie gigantică, ce orbitează în jurul galaxiei noastre, Calea Lactee, dar care nu a mai fost văzută înainte. Se pare că această galaxie a apărut de nicăieri.

Deci, cum de-a reuşit noua galaxie, Crater 2, să apară deodată, asemenea unei căprioare care se iveşte brusc din tufişuri? Chiar dacă pentru noi pare a fi apărut deodată, Crater 2 se afla acolo tot timpul, însă noi pur şi simplu n-am văzut-o.

Totuşi, trebuie spuse două lucruri; în primul rând, Crater 2 nu e o galaxie foarte mică – ea este cea de-a patra mare galaxie care orbitează galaxia noastră, Calea Lactee. În al doilea rând, Crater 2 se află totuşi în vecinătatea noastră. Aşadar, cum de ea nu a fost observată până acum?

Conform unei lucrări publicate în revista „Notiţe lunare ale Societății Astronomice Regale”, astronomii de la Universitatea din Cambridge spun că Crater 2, chiar dacă este o galaxie mare şi apropiată faţă de noi, ea totuşi este o galaxie destul de întunecată. De fapt, Crater 2 este una dintre cele mai întunecate galaxii detectate vreodată în Cosmos. Crater 2 este situată la aproximativ 380.000 de ani-lumină faţă de noi și are un diametru estimat de 7.000 de ani-lumină.

Acum, că a fost observată Crater 2, astronomii încep deja să vâneze galaxii „întunecate” la fel de mari, situate lângă noi.

Sursa (traducerea şi adaptarea): academic.oup.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO