NASA dezvăluie cele mai clare imagini ale Soarelui de până acum… se văd până şi filamentele de plasmă!


Foto: University of Central Lancashire

Există încă multe lucruri despre Soarele nostru, care rămân învăluite în mister, iar acest lucru e dat şi de faptul că, cel puțin până acum, chiar și cele mai detaliate imagini au avut rezoluţii mici şi erau destul de blurate.

Totuși, mai multe fotografii, surprinse de instrumentul NASA High-Resolution Coronal Imager arată imagini de înaltă fidelitate, care sunt atât de detaliate încât este posibil, pentru prima dată, să vedeți filamentele de plasmă super încălzită în atmosfera exterioară a Soarelui.

„Până în prezent, astronomii au putut vedea Soarele doar în „definiția standard”, dar acum calitatea excepțională a datelor furnizate de telescopul Hi-C ne permite să cercetăm pentru prima dată Soarele în definiție ‘ultra-înaltă’ UHD”, a spus fizicianul Robert Walsh. „Gândiți-vă astfel: dacă urmăriți un meci de fotbal la televizor în definiție standard, terenul de fotbal pare verde și uniform. Urmărind același joc în UHD, puteţi vedea firele de iarbă. Astfel, putem viziona părțile componente care alcătuiesc atmosfera stelei noastre”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): upi.com

Foto: University of Central Lancashire

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO