Luna a trecut în faţa Soarelui, şi-a schimbat cursul şi apoi a mai făcut-o o dată!


Între 6 şi 7 martie 2019, Luna a trecut între satelitul NASA Solar Dynamics Observatory și Soare, un fenomen numit tranzit lunar. Solar Dynamics Observatory a observat o eclipsă a Soarelui – o ciudată eclipsă care se poate observa numai din spaţiul cosmic. Astfel, discul negru al Lunii noi a trecut în fața Soarelui, şi-a inversat cursul și apoi a mai făcut-o o dată.

În timpul eclipsei, care a durat puțin peste 4 ore, a fost acoperit circa 82% din Soare. Astronomic vorbind, este vorba de o  eclipsă solară inelară. Potrivit site-ului SpaceWeather.com, „dubla mișcare ciudată” a Lunii peste Soare este rezultatul mecanicii orbitale.

Atât satelitul NASA Solar Dynamics Observatory, cât și Luna orbitează Pământul, dar cu viteze diferite. Viteza satelitului NASA – 3 km/s este mai rapidă decât viteza Lunii de 1 km/s. Astfel, satelitul depășește Luna într-o direcție, apoi în cealaltă, în timpul eclipsei. Urmăriţi mai multe în acest videoclip YouTube.

De-a lungul timpului, satelitul Solar Dynamics Observatory a surprins mai multe obiecte cosmice misterioase, ca de exemplu o posibilă navă extraterestră de mărimea unei Lune, aşa cum puteţi citi în acest articol din 2014: O navă extraterestră de mărimea unei Lune, aflată în apropierea Soarelui, ar putea fi dovada existenţei unei civilizaţii “exotice” de gradul II!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO