Astronautul-şef NASA ne avertizează că urmează lucruri nemaivăzute până acum

  •  
  •  
  •  
  •  

Programul „Artemis” reprezintă un avans fără precedent în explorarea spațiului cosmic, iar astronautul șef al NASA arată clar că nu suntem pregătiți pentru ceea ce urmează.

Explorarea spațială se află într-o perioadă de mari progrese, ceea ce va permite omenirii să fie martoră la progrese fără precedent. În ultimele luni, au fost lansate o serie de proiecte spațiale care oferă deja noi modalități de înțelegere a zborului spațial. Unul dintre cele mai importante este programul „Artemis”, al cărui scop este aducerea astronauților pe suprafața Lunii. Dar Artemis nu se va opri aici; el are și scopul de a aduce astronauți la suprafața lui Marte, deși acest lucru va dura mai mult. Joseph Acaba, astronaut-șef al NASA, a spus că omenirea va vedea lucruri nemaivăzute până acum.

Luna va fi prima oprire pentru Artemis, dar planul schițat implică transportarea navelor cu oameni în zone din spațiu neexplorate până acum. Pentru a realiza acest lucru, Artemis I a fost lansat fără echipaj înăuntru. În decembrie 2022, Artemis I s-a întors cu succes după o misiune de 25 de zile pe orbită pe Lună. Acum, Artemis II este programat să se lanseze în 2024 și va prezenta un echipaj divers de astronauți. Artemis III este, de asemenea, planificată și va fi o misiune cu echipaj uman care va studia suprafața lunară și, ulterior, suprafața lui Marte.

Această mică revoluție în călătoriile spațiale va permite NASA să pună din nou piciorul pe Lună de la sfârșitul programului Apollo în 1972. Deși membrii echipajului nu au fost încă anunțați, se așteaptă ca aceștia să fie diverși în ceea ce privește abilitățile și cunoştinţele. Echipa va fi aleasă cu grijă astfel încât să poată îndeplini sarcinile necesare și să asigure succesul programului Artemis. Deși anunțul astronautului-șef al NASA poate suna ciudat, el demonstrează progresele mari din știință. Omenirea este pe cale să asiste la mari realizări în explorarea spațiului cosmic.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner