Sfera enigmatică de 6 metri diametru, fotografiată într-o pădure de lângă Cluj-Napoca


În anul 1976, un eveniment paranormal deosebit a avut loc în România. Era în jurul orei 14, când un grup de tineri ingineri constructori făceau fotografii în plin peisaj natural, în imediata apropiere a oraşului Cluj-Napoca.

Pe unul dintre clişeele respective, pelicula a înregistrat porţiuni restrânse ale unui obiect sferic total transparent care se deplasa în aer la mică înălţime, a cărui prezenţă de asemenea nu a fost sesizată de niciunul dintre cei de faţă. „Substanţa“ sa a fost înregistrată, de filmul fotografic numai datorită absorbţiei periferice – pe zone restrânse – a fotonilor luminii solare (porţiunile întunecate).

Deşi clişeul a fost expus un timp foarte redus (1/100 sec.), totuşi pelicula a înregistrat două staţionări succesive, ceea ce implică o viteză foarte mare în deplasări. Dar clişeul mai evidenţiază şi un alt fenomen deosebit: „substanţa” din care era constituită prezenţa sferică „a amplificat” posibilităţile filmului fotosensibil de a înregistra un straniu efluviu vertical invizibil, precum şi o la fel de ciudată prezenţă luminoasă (în partea dreaptă a sferei).

Ţinând cont de elementele naturale ale ansamblului peisajului redat de documentul fotografic, calculele care au fost făcute la scara dimensională a arborilor au sugerat un diametru al sferei respective de 3-6 metri; valoarea respectivă depinde totuşi mult de mărimea distanţei reale dintre prezenţa nevăzută şi persoana care a fotografiat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock