Un potop devastator ce a avut loc pe teritoriul României, în perioade străvechi, a îngropat o pădure la 25 de metri sub nisip! Dovezile descoperite…


Subiectul potopului care a distrus rasa umană dinaintea celei actuale este întâlnit la mai toate popoarele lumii. Iar urmele unui mare potop au fost găsite şi pe teritoriul României.

De exemplu, pasionatul arheolog amator, Vasile Surcel readuce în atenţie vestigiile unei păduri scoase la lumina zilei de la adâncimi de 10-25 de metri, de sub nisipuri, după începerea lucrărilor la canalul Bucureşti-Dunăre, în 1985. Sub nisipurile de la Mihăileşti, sute de copaci imenşi, unii cu lungimea de 12-14 metri şi grosimea de peste 1,5 metri au fost conservaţi încât scoarţa şi uneori chiar frunzele pot fi recunoscute cu uşurinţă.

Pădurea preistorică ocupa un areal cuprins cel puţin între localităţile Mihăileşti-Cornetu, Domneşti, Jilava, Glina-Bobeşti, Cernica şi până la Dunăre în sud. Stratul de nisip uneori gros de zeci de metri, indică evident inundaţii catastrofale, care au izolat vegetaţia de contactul cu aerul şi au determinat conservarea fosilelor vegetale.

Au fost identificaţi specii de stejari, sălcii, tei, plopi, rare conifere, arbuşti, ierburi diverse. Multe din aceste vegetale au poziţia verticală, ceea ce denotă că inundaţiile au fost de scurtă durată, dar s-au repetat periodic, la intervale de milenii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock