Descoperiri uluitoare în Antarctica demonstrează existenţa Potopului lui Noe din Biblie?


În anul 2017 au apărut presupuse dovezi ale existenţei Potopului lui Noe, după descoperirea mai multor relicve fosilizate în continentul Antarcticii. Dr.Tim Clarey, de la Institutul pentru Cercetarea Creației, şi-a exprimat părerea despre prezenţa unor cioturi de copaci pietrificate despre care el spune că ar dovedi povestea biblică a potopului. În 2017, o echipă de oameni de știință condusă de Erik Gulbranson, de la Universitatea din Wisconsin-Milwaukee, a descoperit o pădure de copaci fosili în Antarctica, reprezentând astfel un indiciu că acolo clima era mai caldă în trecut.

Deși cercetătorii nu au datat încă cu precizie pădurea, se crede că ea a existat în urmă cu aproximativ 280 de milioane de ani, înainte de a fi îngropată rapid în cenușa vulcanică.

Totuși, dr. Tim Clarey a susținut că acei copaci fosilizați descoperiţi sunt în concordanță cu relatarea biblică a unui potop global, ce ar fi avut loc cu doar câteva mii de ani în urmă. „Această descoperire nu ar trebui să fie o surpriză pentru cei care iau Geneza drept istorie adevărată. Biblia descrie clar un potop global care a afectat toate continentele – de ce ar trebui să fie Antarctica o excepție?”, a spus omul de ştiinţă.

Clarey a explicat că fosile de dinozauri și mozazauri (reptile masive înotătoare) se găsesc pe fiecare continent, inclusiv în Antarctica, ceea ce sugerează că un climat global mult mai cald a existat înainte de Marele Potop. Prezența fosilelor cu climă temperată în Antarctica ar putea fi explicată prin faptul că Pământul s-a „întors” pe axa sa în timpul Potopului, ceea ce a dus la schimbarea Polului Nord din Asia Centrală la poziția sa actuală.

Clarey mai susține că întreaga comunitate științifică nu poate oferi o explicație viabilă pentru astfel de descoperiri. „Cum ar putea supraviețui proteinele și aminoacizii originali milioane de ani?” s-a întrebat el. „Acești copaci au fost îngropați rapid în timpul Potopului global descris în Geneză. Plantele și animalele temperate și tropicale au fost prinse și îngropate rapid în cenușa, noroiul și nisipul care i-au cuprins în acest eveniment cataclismic. Aceste fosile ne amintesc că Biblia este adevărată”, a mai spus el.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): christiantimes.com


Lasă un comentariu