Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

În Maroc a fost descoperită o bizară creatură, veche de 520 de milioane de ani, având forma unei ţigări


echinodermaO nouă creatură fosilizată, de forma unei ţigări, care a trăit în urmă cu 520 de milioane de ani în urmă, a fost descoperită în Maroc, scrie site-ul Alien Disclosure Group. Noua specie (Helicocystis moroccoensis) „are caracteristicile care o plasează în rândul celor mai primitive echinoderme care prezintă o simetrie încincită”, a declarat Andrew Smith, co-autor al descoperirii şi paleontologist la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Echinodermele reprezintă specii de animale marine, cu simetrie radială. Echinodermele moderne au o simetrie încincită (ca de exemplu, steaua de mare, care are 5 braţe). Creatura de mare primitivă descoperită chiar şi-ar fi putut schimba forma trupului din zveltă în îndesată.

În anul 201, Smith şi colegii săi au excavat în sendimente vechi de 520 de milioane de ani în Munţii Atlas din Maroc, unde au descoperit câteva fosile de specimene ciudate. Creatura cu formă de ţigară a trăit pe un supercontinent intitulat Gondwana, în timpul erei Cambriene, o perioadă când toate creaturile locuiau în mare şi când viaţa pe planetă s-a diversificat extrem de mult.

Helicocystis moroccoensis, denumită astfel după ţara în care a fost descoperită, are un corp cilindric lung de 3 centrimetri. Gura echinodermei se afla în partea superioară a corpului său, iar scheletul său era format din calcit.

Cu adevărat, bizară creatură!

 

 


Lasă un comentariu