Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Creaturi necunoscute în Triunghiul Bermudelor

178

creaturiOamenii de ştiinţă au descoperit în apele întunecate din zona Triunghiului Bermudelor aproximativ 20 de specii noi de creaturi marine, informează The Telegraph. Multe dintre aceste specii noi ar putea să ofere date despre starea actuală a oceanelor lumii. Din miile de exemplare capturate în această zonă, oamenii de ştiinţă au catalogat aproximativ 500 de specii, iar mostre de ADN a 220 dintre acestea au fost analizate în laboratorul de pe nava Ronald H Brown al National Oceanic and Atmospheric Administration. S-au descoperit astfel 20 de specii marine noi.

“Realizăm o hartă marina a planctonului, aşa cum astronomii realizează hărţile cereşti”, a declarat profesorul Peter Wiebe, cel care a coordonat echipa de cercetători de pe navă. “Cu ajutorul acestei hărţi marine vom putea să descoperim ce modificări în habitatul terestru au fost produse de mâna omului şi ce schimbări au avut loc în mod natural”, a adăugat Wiebe.

Echipa de cercetători a descoperit foarte multe forme de viaţă marină, de la creaturi asemănătoare creveţilor la meduze care mai de care mai ciudate. S-a mai descoperit de asemenea o specie de peste rar, care poate atinge 11 metri, precum şi un alt peşte cu dinţi poreclit “marele înghiţitor” “A fost o descoperire senzaţională, deosebit de incitanta, mai ales că majoritatea oamenilor nu au văzut niciodată astfel de creaturi de asemenea dimensiuni” a recunoscut Wiebe.

Ann Bucklin, unul dintre coordonatorii proiectului de la Departamentul Ştiinţelor Marine de la Universitatea Connecticut, este de părere că aceste creaturi necunoscute ar putea oferii indicii preţioase despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în adâncuri. “Există un interes uriaş faţă de această biodiversitate, pentru că ne întrebam cu toţii ce fac de fapt aceste specii? Nimeni nu ştie. Nu este posibil să înţelegem ce efect are omenirea asupra oceanelor dacă nu le cunoaştem de fapt” a mai declarat Bucklin.

În ceea ce priveşte Triunghiul Bermudelor, această zonă “crepusculară” a fost subiectul a nenumărate articole, cărţi lucrări, filme etc. Din cele mai vechi timpuri au circulat poveşti şi legende mai mult sau mai puţin reale, mai mult sau mai puţin verosimile, referitoare la ,,corăbii fantoma” sau la dispariţii misterioase de vapoare şi avioane. Chiar şi Cristofor Columb a trecut prin această zonă în cursul călătoriei sale spre ,,Lumea Noua”. Columb a povestit că a văzut aici ciudate ,,fâşii luminoase” de ,,apa alba”. În vremurile noastre circula legenda că aceste “lumini” sunt ultimele puncte luminoase pe care le văd cosmonauţii pe Pământ când pleacă în Cosmos. Astfel, s-a conturat o imagine a unei mari misterioase şi înfricoşătoare, imagine care dăinuie chiar şi în timpurile moderne.

Orgoni Crystal