Raport îngrijorător al cercetătorilor: milioane de animale migrează către polii Pământului. De ce?


Ceva îngrijorător se întâmplă în rândul regnului animal: atât animalele terestre cât și animalele marine se luptă să supraviețuiască cu oamenii, și cu efectele mediului înconjurător. Aşa că animalele par că toate se îndreaptă către poli, rezultând o adevărată migrație în masă.

BioShifts este numele bazei de date care a fost creată pe baza a 258 de studii, în care au fost constatate peste 30.000 de schimburi de habitat în rândul a 12.000 de specii de bacterii, ciuperci, plante și animale. Baza de date rezultată este prima analiză cuprinzătoare de acest tip, datele arătând câteva tipare interesante. De exemplu, se pare că animalele marine se deplasează la poli într-un ritm mult mai rapid decât animalele terestre (6 km/an faţă de 1,8m metri/an). S-a mai constatat, de exemplu, că insectele, care sunt purtătoare de multe boli, se mișcă spre poli cu 18,5 kilometri pe an, probabil răspândind boli, cum ar fi malaria, pe măsură ce înaintează.

S-a stabilit că toate animalele se îndepărtează permanent de habitatele lor, dar ce îi determină să facă acest lucru? Răspunsul cel mai ușor este încălzirea globală, dar mai există și alți factori. Ca, de exemplu, despădurirea care a forțat mii de animale să iasă din habitatele lor naturale.

Puteţi citi mai multe în articolul de pe nature.com.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock