Povestea unui şarpe enorm, de 40 de metri lungime, care s-a luptat cu o întreagă armată romană


Pe vremuri, se pare că şerpi uriaşi existau în întreaga lume. Dar, când spun uriaşi, mă refer la dimensiuni apocaliptice, ceva de genul zecilor de metri la lungime şi a metrilor la grosime. Astfel, un exemplar enorm dintr-un asemenea tip de șarpe a aruncat cândva o întreagă armată romană în uimire.

Istoricul roman Valerius Maximus relatează o povestire ce a avut loc lângă râul Bagrada din Africa, unde a fost văzut un șarpe cu o mărime atât de enormă, încât a împiedicat armata romană a lui Attilius Regulus să folosească râul. Şarpele enorm a smuls câțiva soldați cu gura sa enormă, i-a ucis pe alții, strângându-i cu coada, până la urmă fiind omorât cu toată forța mașinilor militare și a ploii de pietre, după ce a rezistat atacului sulițelor și săgeților lor.

Întreaga regiune adiacentă a fost contaminată cu urmele pestilențiale care ieșeau din rămășițele sale, apele înroşindu-se cu sângele lui. Pielea acestui monstru, care măsura 40 de metri în lungime, a fost trimisă la Roma ca trofeu și a fost acolo suspendată într-un templu, unde a rămas mult timp.

Vă vine să credeţi sau nu… aceasta este povestirea.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO